Sivut

maanantai 23. toukokuuta 2011

Marianne-mansikkakääretorttu

Tätä tuli tehtyä jo äitienpäiväksi juhlistamaan omaa äitiäni (sekä hieman jo itseäni :D), mutta en ole kerennyt tulla aiemmin päivittelemään. Maha on niin iso, että joudun äitipolille painoarvioon ja voin kertoa ettei näillä +20 keleillä paljoa muuta tehdä kuin maata sohvalla ja vedetä kylmää mehua. Tätä ohjetta tahdoin kuitenkin äitienpäiväksi kokeilla. Olen maailman surkein käärimään kääretorttua (en saa siitä koskaan pyöreää torttua vaan läryskän patalapun), mutta maku kompensoi ulkonäköä :) Kannattaa kokeilla. 

Ja myöhästyneet äitienpäivätoivotukset kaikille äideille, sellaisiksi tuleville tai vaikka vain halajaville :)

n. 15 viipaletta

4 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

TÄYTE:
2 dl vispikermaa
250 g maitorahkaa
150 g Marianne crush-karamellirouhetta
½ dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
250 g mansikoita

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos siivilän läpi varovasti sekoittaen muna-sokerivaahtoon. Levitä taikinan leivinpaperin päälle uunipannulle ja paista 225 asteessa uunin keskitasolla n. 6 min. Kumoa kypsä pohja sokeroidun leivinpaperin päälle. Poista paistopaperi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka, karamellirouhe, sokeri ja vanilliinisokeri. Levitä seos jäähtyneen kääretorttulevyn päälle. Puolita mansikat ja lisää ne rahkatäytteen päälle. Kääri levy rullalle ja anna kääretortun mehevöityä jääkaapissa ennen tarjoilua. 
 

Lähde: Pirkka

maanantai 2. toukokuuta 2011

Tuliset jauhelihamuffinssit

Tähän reseptiin törmäsin joskus Yhteishyvän Ruokamaailma-liitteessä ja riipaisin sen talteen. Näiden tekeminen on suhteellisen nopeaa ja helppoa, joten vereltä, hieltä ja kyyneliltä vältytään :) Itse pidän kovasti tulisista mauista, joita olisin tähänkin toivonut lisää, sillä nimi "tulinen" on hieman harhaanjohtava. Se viimeinen terä tuntui puuttuvan. Joten seuraavalla kerralla vaan lisää chiliä (käytin chilijauhetta, kenties olisi pitänyt murskata kokonaisesta chilistä rouhetta) mutta laitan nyt ohjeen kuitenkin alkuperäisessä muodossaan tänne.


16 kpl muffinsseja

400 g jauhelihaa
1 rkl öljyä
1 tl suolaa
4 ½ dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
1 tl suolaa
2 tl punaista chilirouhetta
150 g juustoraastetta
3 rkl persiljaa
2 kananmunaa
3 dl maitoa
3/4 dl oliiviöljyä

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Ruskista jauheliha öljyssä paistinpannulla. Mausta suolalla ja anna jäähtyä. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe, suola ja chilirouhe. Lisää juustoraaste. Hienonna joukkoon persilja. Sekoita toisessa kulhossa munat, maito ja öljy. Lisää kuiviin aineisiin ja sekoita kevyesti. Kääntele joukkoon jauheliha. Voitele muffinivuoat ja täytä ne taikinalla. Paista uunin keskitasolla n. 25 min, kunnes ovat saaneet vähän väriä.