Sivut

tiistai 4. syyskuuta 2012

Savujuustolohi

Edellisestä postauksesta tuntuu vierähtäneen niin mukava tovi, että meidän perheen ruokakulttuuri on heittänyt melkein häränpyllyä. Pienin asukki on kasvanut kovaa vauhtia ja kesällä juhlittiinkin jo ensimmäisiä synttäreitä (niiden tarjoilusta enemmän jahka kerkeän jonain vapaapäivänä koneen ääreen) ja näinollen aletaan pikku hiljaa olla kaikki saman kattilan äärellä. Pieniä muutoksia joutuu ruokiin tytön vuoksi tekemään ja soseuttaja huutaa kovasti lihapatojen äärellä - todettu on, että pelkillä etuhampailla pureskeleminen on haasteellista!

Mutta nyt kun tyttö on vedellyt erilaisia ruokia jo kohta vuoden päivät, alkaa ne omat herkutkin muotoutumaan. Joku vanhempia postauksiani lukeneena saattaa tietää, etten ole kovin innokas kalanystävä, joten tietysti minun tuurilla meidän likka vetää kaikki kalat mitä sen eteen roudaa! Joten todennäköisesti jatkossa ilouutisia kalaruoista pitäville lukijoille: pekoni ja likka varmistaa sen, että kalaa tullaan kokkaamaan. 

Koska oma kesä on mennyt tiiviisti kolmivuorotyössä, mitään lomakuulumisia en pysty tähän kirjoittamaan. Toivottavasti ne neljä blogiani seuraavaa ovat edelleen matkassa :)

n. 600 g lohifilee
suolaa
sitruunamehua oman maun mukaan
savujuusto-ruokakermaa (Valio)

PINNALLE:
tilliä

Aseta lohifilee vuokaan nahkapuoli alaspäin. Suolaa se ja purista pinnalle sitruunapippuria oman maun mukaan. Kaada päälle ruokakerma. Paista 200 asteessa 25 - 30 min uunista riippuen. Ripottele lopuksi pinnalle tilliä. Tarjoa perunamuusin tai keitettyjen perunoiden kanssa. 

Ennen kuvan ottoa jotkut kerkesi jo käydä haukkasemassa ;)