Sivut

sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Tonnikala-parsakaali-fetapiirakka

POHJA:
1 dl maitoa
1 muna
1/4 tl suolaa
3 dl vehnäjauhoja
50 g sulaa rasvaa

TÄYTE:
1 prk tonnikalaa
vajaa 200 g parsakaalia
150 g fetajuustoa
2 munaa
2 dl kermaa
 1 rkl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
½ tl mustapippurirouhetta
1 ½ dl juustoraastetta

Sekoita maito ja munat keskenään. Sekoita kuivat aineet keskenään. Yhdistä kaikki aineet. Painele piirakkavuoan pohjalle. Laita pohjan päälle ensin hiukan juustoraastetta, sitten tonnikalaa, parsakaalia ja fetajuustoa (murustele hiukan). Sekoita munat, kerma, vehnäjauho, suola ja pippuri sekä osa juustoraasteesta. Kaada piirakan päälle ja ripottele hiukan juustoraastetta pinnalle. Paista 200 asteessa n. 40 min. 

 

Jogurttikakku

Oman kakkuni pinta hieman repesi vuoasta irrottaessa, joten lisäsin päälle sulaa suklaata ja koristeita.

5 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
3 dl mustikkajogurttia
2 munaa
200 g sulaa margariinia

Sekoita kaikki aineet keskenään. Paista rasvatussa vuoassa 175 asteessa n. 45 min. 


Nöttöset

300 g voita
3 ½ dl sokeria
2 munaa
3/4 dl siirappia
2 tl neilikkaa
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
9 dl vehnäjauhoja

PINNALLE:
raesokeria

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat ja siirappi vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada lautaselle raesokeria. Pyörittele taikinasta pikku nöttösiä ja paina toinen puoli raesokeriin (ei haittaa, jos pikkuleipä littaantuu hiukan tässä vaiheessa). Paista 225 asteessa 12 - 15 min. 


Daim-suklaapikkuleipä

100 g voita
3/4 dl sokeria
3/4 dl fariinisokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
½ tl soodaa
½ tl leivinjauhetta
3 tl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
75 g Marabou Daim-suklaata

Vatkaa voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää muna vatkaten. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää voi-munaseokseen siivilän läpi. Rouhi suklaa ja lisää sekaan. Pyörittele taikinasta pieniä palloja ja paista 200 asteessa n. 10 min. 


Tessa 1v.

Tytön 1-vee synttäreitähän tuli juhlittua jo kesällä, mutta päivittämään pääsen ko. tapahtumaa vasta nyt. Ja nythän tuo ryökäle on jo 1 v 4 kk, kävellä viipottaa kovaa vauhtia eikä malta pysyä hetkeäkään yhdessä paikassa. Vaikka on kivaa seurata toisen kehittymistä ja jokapäiväistä uuden oppimista, kaipaan kovasti vuodentakaista aikaa, kun Tessa oli vain pieni sylissä makaava möllykkä. No, ehkä vielä joskus ;)

Mutta juhliin. Tarjottavaahan taas oli, osa vanhoja tuttuja, osa uusia juttuja. 

Tarjolla oli vaahtokarkkeja, lihavoileipäkakkua, daim-suklaapikkuleipiä, nöttösiä, rusinoita, jogurttikakkua, tonnikala-parsakaali-fetapiirakkaa, tuoreita mansikoita, jäätelöä ja täytekakkua.

Lihavoileipäkakku on vanha tuttu, jonka löydät täältä blogista. Tonnikala-paskakaali-fetapiirakan, nöttösten sekä Daim-suklaapikkuleipien ohjeet olen napannut Jonnan keittiöstä. Jogurttikakku taasen on Kyökkipiika Katilta. Ihanan täytekakun on taas tehnyt ystäväni Minttu, johon on ikuistettu tytön rakkaakin rakkaampi uniriepu. 


keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Perunavelli

Aivan järjettömän masentava syysilma vihmoo ulkona. Nyt on satanut jo kuinka monta päivää, viikkoa, kuukautta putkeen. En pidä sateesta enkä kylmästä, mutta lämmittävästä, kuumasta syysruoasta pidän. Syysruoista kirjoitin jo viime vuonna ja kaikenlaisia muitakin keittoja ja vellejä on tullut latkittua lämmikkeeksi. Valitettavasti minulla kävi tietokoneenvaihto-operaatio, eikä Pekoni ole vieläkään saanut siirrettyä valokuviani vanhalta koneelta uudelle, joten ruokakuvat ovat kaikki siellä - päivittelen niitä jahka Pekoni hoitaa leiviskänsä :) Lisäksi nappasin itselleni jollain ihmeen kaupalla vakituisen työpaikan, joten jee, olen ollut huumassa :D Tätä ruokaa olen laittanut kun huumaltani en ole jaksanut enempään panostaa. Ja tämähän on yksinkertaisuudessaan aivan ihanaa syysruokaa. 


1 kg perunaa
1 l maitoa
suolaa
kunnolla voita

Kuori ja paloittele perunat, keitä kypsiksi. Muussaa perunat ja lisää maidolla pikkuhiljaa perunat velliksi. Lisää suola ja kunnolla oikeaa voita. Sekoita ja kiehauta varovasti.