Sivut

tiistai 23. joulukuuta 2014

Chilitryffelit

Viimeisimmäksi joulukonvehdiksi tein näitä chilisuklaita. Itse hieman arastelin chilin käytön kanssa. Laitoin toki suklaiden sekaan mainitun ½ tl sekä pienet ripsaukset koristeluun, mutta jälkikäteen maistettuna chiliä olisi voinut laittaa ainakin tuplat. Niin tai näin, Pekonin mielestä nämä olivat kolmikon parhaat, vaikka itse etukäteen toivoi Jääsuklaiden tekoa. 

Tein konvehteja (kuten toffeitakin) pieniin vuokiin, joten näitä tuli huomattavasti luvattua määrää enemmän. Enkä tunkenut seosta mihinkään pursotinpussiin, vaan nämä valutin vuokiin kastikekauhaa apuna käyttäen. 




n. 25 kpl

1 dl kuohukermaa
2 rkl margariinia
3/4 dl tummaa muscovadosokeria
175 g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus väh. 70%)
½ tl punaista chiliä

KORISTELUUN:
punaista chiliä

Murra tai hienonna suklaa paloiksi. Kiehauta margariini, kerma, sokeri ja chili. Lisää suklaapalatja sekoita, kunnes seos on tasainen. Anna hieman jäähtyä. Kaada tryffeliseos pursotinpussiin ja pursota vuokiin tai pieniin tötteröihin. Koristele chilillä. Säilytä chilitryffeleitä viileässä.




Lähde: DanSukker

Piparkakun makuiset toffeet



Teinpä tänä jouluna ensimmäistä kertaa myös itse toffeeta ja opin siitäkin muutamia asioita. Ensinnäkin toffeiden kovuus on verrannollinen käyttämääsi keittoaikaan. Eli suomeksi: keitin hieman liikaa, kovaksi meni. Toisekseen toffeetaikina kovettuu jotakuinkin ennätysvauhtia. Eli suomeksi: alkuun hyvältä tuntunut idea valuttaa seosta karamellivuokiin kastikekauhalla muuttuu hetken kuluttua käsipelillä muotoiltaviksi palleroiksi. Ja kolmanneksi, tässäkin asiassa vähemmän olisi ollut enemmän: kyllä se vähemmälläkin keittoajalla olisi jääkaapissa jähmettynyt. Onneksi perheessä on kuitenkin vielä suht. hyvähampaista porukkaa. Vielä. 

Nämä makeiset tein puolestaan todella pieniin vuokiin, joten niitä tuli reippaasti yli tuon 20 kpl. 



20 kpl

1/2 dl kuohukermaa
1 1/2 dl taloussokeria
1/2 dl siirappia
1/2 dl mantelirouhetta
ripaus piparkakkumaustetta


Mittaa kasariin kuohukerma, taloussokeri ja siirappi, keitä miedolla lämmöllä hämmennellen, kunnes seos sakenee.
Lisää mantelirouhe ja piparkakkumauste.
Jaa seos kahden pienen lusikan avulla karamellivuokiin. 

 
Lähde: Hellapoliisi 

maanantai 22. joulukuuta 2014

Jääsuklaa

 
Tämän joulun konvehtiohjeita valikoidessa tuli selailtua paljon DanSukkerin sivuja, joista löytyy roima valikoima suklaaherkkuja. Nyt teen siis jo toista vuotta peräkkäin joulukonvehtini itse, viime vuonna meillä herkuteltiin Wiener nougatillaMarianne-tryffeleillä ja Valkosuklaa-mustikkamakeisilla.

Itse olen kova valkosuklaan ystävä, joten jotain valkosuklaista on saatava joka joulu. Jos itsekin pidät valkosuklaasta, mutta et jaksa alkaa näpertämään konvehteja itse, tämä ajaa myös hyvin asiansa. Dansukker lupaa näitä konvehteja n. 65 kpl, itse tein hieman isompiin vuokiin joten aivan tuota määrää ei suklaita tullut. Konvehdeissa ei kyllä mielestäni kookos juuri maistu, mutta yksi raadin koemaistajista, velipoika, äänesti nämä kuitenkin parhaimmiksi. 


n. 65 kpl

250 g valkoista suklaata
125 g kookosrasvaa
1/4 dl tomusokeria

Paloittele suklaa. Pane suklaapalat, rasva ja tomusokeri kulhoon ja sulata vesihauteessa. Sekoita. Jaa jääsuklaa vuokiin. Anna kovettua ja säilytä jääkaapissa. 



Lähde: DanSukker 

keskiviikko 3. joulukuuta 2014

1 meriselitys (taas)

Tälle kaamealle, koko pimeän syksyn kestäneelle hiljaiselolle löytyy taas perin luonnollinen selitys: jahka kevät koittaa, meidän taloudessa on taas yksi pekoni tai porkkana lisää. Tällä kertaa ruoat ovat pysyneet sisällä, mutta olen nukkunut koko syksyn, ja nukkuessa on vaikea kokkailla. Ehkä tässä joulua kohden piristytään. 

Mukavaa joulun odotusta kaikille!