Sivut

tiistai 21. huhtikuuta 2015

Täytetyt paprikat

Paprika on siitä jännä, että en pidä sen kitkerästä mausta ja esimerkiksi salaateista närpin aina mahdollisuuksien mukaan paprikanpalat pois, mutta kypsennettäessä paprikan kitkerä maku taittuu ja siitä tulee oikein maukas. Jopa niin maukas, että syön täytetyistä paprikoista myös ne paprikat hyvällä ruokahalulla. 

Täytettyjä paprikoitahan pystyy muuntelemaan loputtomasti. Kasvisversion saat käyttämällä jauhelihan tilalla vaikka soijarouhetta tai jättämällä sen kokonaan pois ja korvaamalla erilaisilla kasviksilla. Jauhelihana voi toki käyttää myös broilerin- tai lampaanjauhelihaa. Riisitkin voi hylätä ja korvata kasviksilla tai vaikka ohralla. Itse tykkään kovasti tällaisesta "perinteisestä" versiosta.


2 - 4 hlö

2 suurta punaista paprikaa

TÄYTE:
3 dl vettä
½ lihaliemikuutiota
3/4 dl puuroriisiä
300 g jauhelihaa
1 sipuli hienonnettuna
1 - 2 rkl öljyä
1 - 2 rkl tomaattisosetta
1 tl yrttisuolaa
1 tl basilikaa

PINNALLE:
2 dl juustoraastetta

Kiehauta vesi ja liemikuutio. Keitä riisit liemessä pehmeiksi. Ruskista jauheliha ja sipuli kevyesti rasvassa ja mausta. Sekoita riisi joukkoon. Halkaise paprikat pituussuunnassa, poista kanta ja siemenet. Jaa täyte paprikoihin ja nosta ne uunivuokaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa n. 40 min. Ripota juustoraaste paprikoiden pinnalle kypsymisen loppuvaiheessa. 

sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Pekoni, Porkkana, Rusina ja ... Rypäle?

Pekoni ja Porkkana-pesueeseen syntyi loppukuusta pieni poika, joten meno hidastuu taas hetkeksi ja aika käytetään perheen sisäiseen symbioosiin. Muutamia kokeiltuja reseptejä odottaa kirjoittamista, niihinkin palaillaan kun aika ja halu antaa myöten. 

Hyvää pääsiäistä ja kevään odotusta!