Sivut

perjantai 16. heinäkuuta 2010

Mokkapalat

Tällaisilla helteillä ei jaksa tehdä yhtään mitään. Koska töissä on pakko käydä, jää ruoanlaitto vähemmälle: ainoa mikä maistuu on litratolkulla kylmää mehua, vähän siideriä väliin sekä pakettikaupalla lakritsijäätelöä. 

Pitkään olen kuitenkin metsästänyt täydellistä Mokkapalojen reseptiä. Koska eksyin taas paikalliseen maakuntakirjastoon, lainasin sieltä Perheen ruokavuosi-keittokirjan (Sirpa Talka, 2008) vain ja ainoastaan kokeillakseni Mokkapalareseptiä ja todetakseni, että etsintäni jatkuvat edelleen. Otan mielelläni vastaan sinun parhaan Mokkapalareseptisi ja kokeilen. 



uunipellillinen

5 dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 rkl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
4 munaa
3 dl sokeria
2 dl maitoa
200 g margariinia sulatettuna

VUOKAAN:
margariinia
korppujauhoja

KUORRUTUS:
500 g tomusokeria
50 g margariinia sulatettuna
3/4 dl vahvaa kahvia

KORISTELUUN:
nonparelleja

Mittaa kuiva-aineet kulhoon. Vaahdota toisessa kulhossa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi kuiva-aineet muna-sokerivaahtoon. Lisää joukkoon maito ja rasva. Sekoita taikina tasaiseksi. Voitele mokkapalapannu (30 x 20 cm) margariinilla ja jauhota se korppujauheella. Kaada taikina vuokaan. Itse käytin perinteistä leivinpaperoitua peltiä. Kypsennä mokkapalalevyä 200 asteessa n. 25 min. Anna levyn jäähtyä. Sekoita kaikki kuorrutteen ainekset keskenään ja levitä seos jäähtyneelle mokkapalalevylle. Sirottele päälle nonparelleja.

500 g tomusokeria tuntui olevan liikaa ainakin minun palasilleni, sillä vaikka kuvittelen aina keittäväni vahvaa kahvia, se on kuorrutteen väristä päätellen kuitenkin aikamoista lirua. 3/4 dl "vahvaa" kahvia mittasuhteilla 3 kuppia vettä, 4 mittaa kahvia sai kuorrutteesta tällaista:

Hmm, mitä tälle kuorrutteelle tapahtui???

Kuorrute maistui siis vahvasti sokerille, mikä ei haitannut minua yhtään, mutta Pekonin hampaita se hieman vihloi :) Lisäksi kuorrute oli Mokkapaloihin aivan liian vaaleaa. En tiedä mitä tein pieleen, sillä seurasin ohjetta tunnollisesti ja silti lopputulos on tässä.


No, saipahan taas Pekonin työporukka kahvitauolle vehnästä :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti