Sivut

tiistai 17. elokuuta 2010

Suklaakääretorttu

Jos tekee mieli jotain niin makeaa, että yhdellä palasella saa todellakin vietyä makeanhimon pois (minulle tuota temppua ei meinaan tee esim. lautasellinen suklaajäätelöä tai palanen Sacherkakkua), kannattaa väkertää tätä suklaakääretorttua. Täyte ja kuorrute ovat niin makeita, ja niitä on niin paljon, että harvalla löytyy kisakuntoa tempaista huiviin toinenkin palanen. Hyvä tarjottava myös niille vieraille (lue: anopille), joille "mikään ei koskaan riitä" :D




POHJA:
4 munaa
1 ½ dl sokeria
½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
½ dl kaakaojauhetta
½ tl leivinjauhetta

TÄYTE JA KUORRUTE:
n. 400 g säilykeaprikooseja
250 g tummaa suklaata
200 g maitorahkaa
1 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 ½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita keskenään vehnä- ja perunajauhot, kaakaojauhe sekä leivinjauhe. Lisää jauhoseos vaahdon joukkoon ja sekoita varovasti nostelemalla tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille. Paista 225 asteen uuninlämmössä keskitasoa alempana n. 8 min. Kumoa pohja sokeroidun leivinpaperin päälle ja irrota paistopaperi. Valuta ja soseuta säilykeaprikoosit. Levitä aprikoosisose kääretorttulevyn päälle. Sulata suklaa miedolla lämmöllä vesihauteessa. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Mausta rahka sokerilla ja vaniljasokerilla. Vatkaa vanilliinikastike kovaksi vaahdoksi. Sekoita suklaa ja vanilliinivaahto maitorahkan joukkoon. Levitä puolet seoksesta kääretorttulevyn päälle. Kääri levy paperin avulla rullalle. Nosta kääretorttu tarjolle ja peitä se lopulla suklaaseoksella. Koristele pinta mielesi mukaan. 



Torttu maistui hyvälle ja todella makealle kahviseurana. Jos et halua kääretortusta yhtä makeaa, kokeile korvata maitorahka esimerkiksi maustamattomalla jogurtilla. Myös aprikoosit voi vaihtaa vaikka persikoihin. Tummaan suklaaseen ei kannata kajota - vanilliinikastike vaalentaa sen tarpeeksi ja maitosuklaa tekisi tortusta jo liian ötlöä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti