Sivut

sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Amerikkalainen juustokakku

Tätä juustokakkua on myöskin tullut tehtyä aikoja sitten ja jo useampaan kertaan. Itse en välitä juustokakuista, joten en ole tätäkään tapausta edes maistanut, mutta Pekoni sekä moni hänen työporukastaan sekä omista vaihtuneista työporukoistani on kovasti kehunut. Kakku ei tosin ole yhtä korkea, kuin amerikkalaiset juustokakut, mutta uskotaan raatia ja sanotaan sen olevan hyvää. 


POHJA:
200 g Digestive-keksejä
75 - 100 g sulatettua voita

TÄYTE:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kuohukermaa
5 munaa
2 tl vaniljasokeria
1 dl taloussokeria
1 sitruunan raastettu kuori
½ sitruunan mehu

VADELMAMELBA:
200 - 300 g vadelmia
tomusokeria maun mukaan
1 tl sitruunan mehua

Murskaa keksit esim. kaulimella pakastepussissa. Lisää joukkoon sulatettu voi. Painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan, jonka halkaisija on n. 24 cm. Sekoita täytteen ainekset sähkövatkaimella tasaiseksi ja kaada keksipohjan päälle. Paista 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla n. tunti. Anna jäähtyä. Vadelmamelba: Painele marjat siivilän läpi. Mausta marjakastike tomusokerilla ja sitruunan mehulla. 


Lähde: Hellapoliisi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti