Sivut

torstai 6. maaliskuuta 2014

Valkosuklaamuru-kookoskeksit



Näitäkin keksejä tuli tehtyä loman aikana. Nämä maistuu kivasti kookokselle, joten jos olet kookoksen ystävä, kannattaa kokeilla. Valkosuklaakin puski mukavasti läpi, varsinkin kun itse jätin valkosuklaan aika rouheiksi paloiksi. 

Lähde: Readme Carla Bardi ja Ting Morris: Suklaa - suuri herkkukirja

Kekseistä tulee tosi isoja, joten yksi keksi kyllä hyvin taltuttaa makeanhimon. Jos tahdot pienempiä keksejä, nostele taikinasta teelusikallisen kokoisia palleroita ja huomioi keksien koko paistoajassa. Raaka-aineista itse en ainakaan omista vanilja-armonia, mutta 1 teelusikallisen voit korvata 2 - 3 teelusikallisella vaniljasokeria. 




16 - 20 suurta keksiä

300 g vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
50 g makeuttamattomia kookoshiutaleita
120 g huoneenlämpöistä voita
200 g hienoa sokeria
1 tl vanilja-aromia
1 suuri kananmuna
180 g valkosuklaahippuja



Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen, ja levitä leivinpaperia kahdelle suurelle pellille. Siivilöi jauhot ja leivinjauhe kulhoon ja sekoita joukkoon kookoshiutaleet. Vatkaa voi, sokeri ja vanilja vaaleaksi vaahdoksi sähkövatkaimen keskinopeudella suuressa kulhossa. Lisää kananmuna ja vatkaa juuri ja juuri sekaisin. Pidä vatkain pienimmällä nopeudella ja lisää vähitellen joukkoon jauhoseos niin, että seoksesta muodustuu pehmeää taikinaa. Sekoita valkosuklaahiput taikinaan käsin. Nostele taikinasta reilun ruokalusikallisen kokoisia nokareita, muotoile ne palloiksi ja asettele ne pelleille 5 cm:n välein. Painele palloja kevyesti. Paista keksejä 10 - 12 min, kunnes ne ovat vaaleanruskeita. Käännä peltejä paistamisen puolivälissä, jotta keksit paistuvat tasaisesti. Anna keksien jäähtyä pelleillä 2 - 3 min, tai kunnes niitä pystyy nostelemaan, ja siirrä keksit jäähtymään ritilöille. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti