Sivut

tiistai 29. huhtikuuta 2014

Mustikkakakku


Kyllä taas Hummingbird bakery-konditoriassa tiedettiin: tämä kakku todella on järjettömän mehevä. Leivoin tätä kakkua kaksin kappalein, enkä kyllä koskaan ikinä enää tee mustikkakakkua toisella ohjeella. Toisen kakun tarjosin pääsiäispöydässä ja toisen vein työpaikalle. Kakun suosiosta kertoo jo se, että elämäni ensimmäisen kerran minua pyydettiin leipomaan työkaverin perhejuhliin ja nimenomaan tätä kakkua. Jos et vielä tämän jälkeen innostunut kokeilemaan niin minä todella kehoitan: innostu nyt hyvä ihminen kokeilemaan! Tästä kakusta ei jää jäljelle kuin lisäkilot vyötärönseutuun. 




350 g suolatonta voita huoneenlämpöisenä
350 g (runsas 4 dl) sokeria
6 kananmunaa
1 tl vanilja-aromia tai 2 - 3 tl vaniljasokeria
 450 g (7 dl) vehnäjauhoja
2 rkl ja 2 tl leivinjauhetta
2,8 dl kermaviiliä tai ranskankermaa
250 g (3 ½ dl) mustikoita

TUOREJUUSTOKUORRUTE:
600 g (10 dl) tomusokeria siivilöitynä
100 g suolatonta voita huoneenlämpöisenä
250 g tuorejuustoa kylmänä

KORISTELUUN:
mustikoita
tomusokeria

Kuumenna uuni 170-asteiseksi. Mittaa voi ja sokeri monitoimikoneeseen (tai käytä sähkövatkainta) ja vatkaa vaaleaksi ja kuohkeaksi. Lisää munat yksi kerrallaan, vatkaa hyvin ja ota joka lisäyksen jälkeen kulhon reunoille jäänyt aines taikinakaapimella mukaan vaahtoon. Vatkaa joukkoon vanilja-aromi, jauhot ja leivinjauhe. Lisää kermaviili ja vatkaa, kunnes ainekset ovat sekoittuneet hyvin ja taikina on vaaleaa ja kuohkeaa. Lisää mustikat ja sekoita varovasti puuhaarukalla, kunnes ne ovat levinneet tasaisesti taikinaan. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun halkaisijaltaan 25 cm:n kokoiseen rengasvuokaan ja tasoittele pinta. Paista kakkua uunissa 40 min tai kunnes se on kullanruskea ja pinta tuntuu koetettaessa kimmoisalta. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassaan ja siirrä se sitten ritilän päälle jäähtymään kokonaan. Tuorejuustokuorrute: Vatkaa tomusokeria ja voita monitoimikoneessa tai sähkövatkaimella keskinopeudella, kunnes ainekset ovat sekoittuneet kunnolla. Lisää tuorejuusto yhdellä kertaa ja vatkaa, kunnes juusto on sekoittunut muiden ainesten joukkoon. Käännä koneen nopeus suuremmalle. Jatka vatkaamista vähintään 5 min, niin että seoksesta tulee vaaleaa ja kuohkeaa. Älä vatkaa liikaa, sillä seos muuttuu helposti juoksevaksi. Nosta jäähtynyt kakku tarjoilulautaselle, peitä päältä ja reunoilta tuorejuustokuorrutteella ja koristele mustikoilla. Sirottele pinnalle hieman tomusokeria. 



2 kommenttia:

  1. Harmi ku ei halakastuna oo kakusta kuvaa

    VastaaPoista
  2. Kakkua kun tarjoaa muillekin kuin omalle porukalle, niin ei ilkeä ennen tarjollelaittoa alkaa halkomaan :) Voin vakuuttaa, että kakku näyttää (ja maistuu) hyvälle sisäpuoleltakin. Kokeile vaikka :)

    VastaaPoista