Sivut

lauantai 26. syyskuuta 2015

Juustoinen broilerilasagne


Vaihteeksi taas uusi versio lasagneen, mutta toisaalta, mikäpä muu olisi sen parempaa ruokaa. Meillä syödään niin perinteistä lasagneabroilerilasagnea fileesuikaleista kuin porolasagneakin. Tällä kertaa oli kokeilussa broilerilasagne broilerijauhelihasta, ja todella hyvälle se maistui tämäkin. 

5 annosta

400 g broilerin jauhelihaa
1 sipuli
1 rkl öljyä
390 g yrttimaustettua tomaattimurskaa
1 dl vettä
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria

LISÄKSI:
12 lasagnelevyä
6 dl kermaista juustokastiketta (Valio)
2 dl mozzarella-juustoraastetta

Ruskista jauheliha ja hienonnettu sipuli rasvassa paistokasarissa. Lisää kasariin tomaattimurska, vesi ja mausteet. Anna kastikkeen kiehua 5 min kannen alla. Voitele lasagnevuoka. Kaada vuoan pohjalle hieman jauhelihakastiketta ja levitä päälle lasagnelevyjä. Kaada levyjen päälle ohut kerros jauheliha- ja juustokastiketta. Täytä näin kaksi seuraavaa kerrosta. Viimeisen levykerroksen päälle tulee vain juustokastiketta ja pinnalle juustoraastetta. Paista uunin alatasolla 200 asteessa 30 - 40 min. Anna lasagnen vetäytyä peitettynä 10 min ennen tarjoamista. 

 
Lähde: Pirkka 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti