Sivut

perjantai 2. lokakuuta 2015

Jauheliha-makaronipaistos



Mukavaa vaihtelua perinteiseen makaronilaatikkoon tuo valkosipuli, ripaus viherpippuria sekä munamaidon vaihtaminen lasagnesta tuttuun juustokastikkeeseen. Ei ole laihduttajan ruokaa, mutta hiton hyvää! 

4 hlö

3 dl makaronia
1 ½ l vettä
1 rkl öljyä
1 tl suolaa
300 g jauhelihaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
½ - 1 tl suolaa
1/4 tl viherpippuria

JUUSTOKASTIKE:
25 g margariinia
2 rkl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
½ tl suolaa
1 dl juustoraastetta

PINNALLE:
2 - 3 tomaattia viipaloituna
1 dl juustoraastetta

Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta lävikössä. Ruskista jauheliha ja sipui kevyesti pannussa. Purista joukkoon valkosipulinkynnet ja mausta seos suolalla ja pippurilla. Sulata margariini kattilassa, lisää vehnäjauhot sekä maito. Anna kastikkeen kiehua muutama min koko ajan sekoittaen. Lisää juustoraaste ja suola. Levitä voidellun uunivuoan pohjalle makaronit ja jauhelihaseos. Kaada päälle juustokastike. Levitä pinnalle tomaattiviipaleet ja juustoraaste. Kuorruta ruoka uunissa 225 asteessa n. 20 min. 

 
Lähde: WSOY: Hyvä kokki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti