Sivut

sunnuntai 25. syyskuuta 2016

Broileria juustokastikkeessa

Itse olen oppinut tykkäämään sulatejuustosta vasta aikuisiällä, lapsena muistan kakoneeni sitä suusta ulos. Nyt taas kun olen siitä oppinut tykkäämään, tykkään siitä sitten toden teolla: sulatejuusto maustaa ihanasti keittoja, kastikkeita, ruokia kuin ruokia. Tämä ruoka maittoi kaikille niin nopeasti, että muistin napata kuvan vasta Eetun jäähtymässä olleesta satsista. 

Alkuperäisessä ohjeessa oli käytetty myös 100 g sokeriherneenpalkoja, nyt ei meidän lähimarketista kyllä niitä(kään) löytynyt. 

3 - 4 annosta

2 rkl öljyä
450 g broilerinfileesuikaleita
½ tl suolaa
1 - 2 sipulia silputtuna
3 porkkanaa suikaleina
400 g sulatejuustoa
2 dl vettä
½ tl kuivattua timjamia, rakuunaa tai muuta yrttiä

Ota broilerinfileesuikaleeyt huoneenlämpöön n. ½ h ennen kypsennystä. Kuumenna öljy pannulla. Paista fileesuikaleet kauttaaltaan ja mausta suolalla. Lisää sipulisilppu ja porkkanasuikaleet. Kääntele hetki kovalla lämmöllä. Lisää sulatejuusto, vesi ja yrtit. Kuumenna, kunnes juusto sulaa. Tarkista maku. 


Lähde: Hellapoliisi: Kanaruokaa 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti