Sivut

lauantai 1. lokakuuta 2016

Mustikka-vaniljahillo


Koska mansikka-vaniljahillosta tykättiin meillä niin kovasti, päätin kokeilla siitä myös mustikkaista versiota. Tästäkin tykättiin, vanilja sopii kyllä mustikankin kaveriksi todella hyvin. Jälleen kerran, yhdellä vaniljatangolla saat hennon häivähdyksen vaniljaa, kahdella tangolla voimakkaampaa makua. Omaan makuun mustikka toimii mansikkaa paremmin, koska se ei ole niin makeaa.

n. 5 dl

1 l mustikoita
3 dl hillosokeria
½ dl vettä
1 - 2 vaniljatankoa

Sekoita mustikat, sokeri ja vesi kattilassa. Halkaise vaniljatanko, kaavi siemenet. Lisää mustikoiden sekaan vaniljansiemenet ja -tangonpalat. Kuumenna ja keitä 10 min välillä hämmentäen. Kuori vaahto ja jäähdytä. Kaada hillo puhtaisiin, kuumennettuihin tölkkeihin ja säilytä jääkaapissa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti