Sivut

tiistai 28. maaliskuuta 2017

Rahkapiirakka





Tämä piirakka sopii erinomaisesti pääsiäiseen. Itseasiassa tätä tuli tarjottua jo viime vuonna pääsiäisenaikaan käyneille vieraille, jäänyt vaihteeksi vain tiedostonmutkaan päivittämättä. Appelsiini tuo piirakkaan pirtsakkaa makua. Eipä pellillisestä piirakkaa jäänyt kuin rippeet jäljelle. 

POHJA:
250 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
2 kananmunaa
2 tl leivinjauhetta
7 dl vehnäjauhoja

TÄYTE:
1 kg maitorahkaa
3 kananmunaa
3 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 rkl appelsiinimarmeladia
2 rkl perunajauhoja
1 dl kermavaahtoa

PÄÄLLE:
mantelirouhetta

Vaahdota voi ja sokeri, lisää kananmunat yksitellen vatkaten joukkoon. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää lopuksi joukkoon. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle. Sekoita täytteen ainekset keskenään sekaisin ja levitä pohjan päälle. Ripota pinnalle mantelirouhe. Paista piirakkaa uunin alatasolla 200 asteessa n. 30 min, kunnes pinta alkaa ruskistua. 


Lähde: Ulla Svensk: Lempileivonnaiset 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti