Sivut

torstai 8. helmikuuta 2018

Suklaajäädyke

Jouluaattoaterian jälkiruoka, joka ei maitorahkan ansiosta ollut liian äitelän makea. 

8 - 10 annosta

200 g tummaa suklaata
250 g maitorahkaa
3/4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3,3 dl kuohukermaa

Sulata puolet suklaasta mikrossa tai vesihauteessa ja sekoita rahka joukkoon. Rouhi loppu suklaa ja lisää seokseen. Lisää sokerit ja viimeisenä vaahdotettu kerma. Kaada seos kylmällä vedellä huuhdeltuun kakkuvuokaan. Peitä. Anna jäähtyä pakastimessa seuraavaan päivään. Ennen tarjoilua anna pehmentyä jääkaapissa n. 30 min. Kasta hetkeksi kuumaan veteen ja kumoa tarjoiluvadille tai annoslautasille. 


Lähde: Valio

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti