Sivut

sunnuntai 6. kesäkuuta 2010

Pippuriset hirvipihvit

Eilinen oli harvinaisuus. Porkkana ja minä molemmat vapaalla; Syytä pieneen juhlaan! Päätin puolestani hieman hemmotella Porkkanaa, ja pyöräyttää juhlan kunniaksi yhden omista bravuureistani; pippurisia hirvenlihapihvejä.

500g hirvenlihaa
rouhittua mustapippuria
suolaa

Leikkaa hirvi sopivan kokoisiksi pihveiksi. Nuiji pihvit puunuijalla niin, että niiden paksuus on noin 1 cm. Ripottele pintaan suolaa ja rouhittua mustapippuria, ja hiero mausteet lihan pintaan. Käännä pihvit, ja mausta toinenkin puoli. Anna mausteiden imeytyä kymmenisen minuuttia. Kuumenna paistinpannu. Paista pihvejä molemmin puolin itsellesi sopivan kypsiksi. Tarjoa esimerkiksi perunamuusin ja kasvisten kera.

Hirvipihvit nuijittuina ja maustettuina.

Pihvit paistettuina. Porkkanan kanssa pidämme kypsyysasteesta "Tosi kypsä". Paistaessa muista laittaa pihvit kuumalle pannulle, niin lihan mureus säilyy paremmin.

Ja herkullista on. Bon áppetit!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti