Sivut

maanantai 23. helmikuuta 2015

Mustikkapannukakku

Meillä tykätään kaikki kovasti sekä letuista että pannukakuista. Tavallista pannukakkua tuleekin tehtyä jokseenkin usein iltapalaksi, nyt kumosin sekaan pakkasesta sulamaan otettuja viimisiä viime syksyn mustikoita. Päälle vaan roima annos sokeria ja kyllä maistuu näinkin. Tarjosin pannarit mansikkahillon kanssa, oheen sopii toki myös perinteiset vaniljajäätelö tai -kastike. 


4 annosta

4 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
8 dl maitoa
4 munaa
½ l mustikoita

Säädä uuni 225 asteeseen. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Kaada sekaan puolet maidosta ja vatkaa tasaiseksi. Lisää loput maidosta ja munat. Vatkaa hyvin sekaisin. Levitä leivinpaperioidulle uunipellille mustikat. Kaada päälle taikina ja kypsennä uunin keskiosassa n. ½ tuntia. Ripottele päälle sokeria.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti