Sivut

perjantai 26. toukokuuta 2017

Maailman paras porkkanakakku


Tätä reseptiä markkinoidaan tekstillä "paras porkkanakakun ohje". Jos ei muuta, niin on tämä kyllä paras ohje jolla minä olen koskaan porkkanakakkua tehnyt. 

Itse jätin kuorrutteesta limen pois, mielestäni se ei porkkanakakkuun kuulu. Työkaveri teki kakun samalla ohjeella ja laittoi limeä - oli hyvää kuulemma niinkin. 


3 kananmunaa
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
3 tl leivinjauhetta
1 ½ tl kanelia
1 tl hienonnettua kardemummaa
½ tl inkivääriä
ripaus suolaa
1 ½ dl auringonkukkaöljyä
4 ½ dl raakana raastettua porkkanaa

VUOKAAN:
voita
korppujauhoja

TUOREJUUSTO - LIMETTIKUORRUTE:
60 g pehmeää voita
4 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 pestyn limetin raastettu kuori
100 g maustamatonta levittyvää tuorejuustoa

Kuumenna uuni 150 asteeseen. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kaikki kuivat ainekset keskenään ja kääntele seos munavaahtoon. Lisää auringonkukkaöljy ja porkkanaraaste. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun, irtopohjaiseen kakkuvuokaan, jonka halkaisija on 24 cm. Kypsennä kakkua uunin keskiosassa n. 55 min. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla, joka ei saa jäädä taikinaiseksi. Jäähdytä kakku. Kuorrute: Vatkaa kaikki ainekset sileäksi seokseksi. Levitä kuorrute kakun päälle. 


 
Lähde: Leila Lindholm: Pala kakkua - ja paljon muuta 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti