Sivut

perjantai 26. toukokuuta 2017

Daim-valkosuklaakakku


Ostin kirpputorilta Hellapoliisin Suklaaherkkuja-kirjan. Kirjan kannessa mainostettiin "mukana hittireseptiksi noussut Daim-valkosuklaakakku!", jota tietenkin oli pakko kokeilla. 

Kovasti kakku kyllä kehuja keräsi ja vaikka tein kaksi kakkua, kaikki meni. Käytin itse täytteeseen vispikermaa, vaniljakastikkeella kakusta olisi voinut tulla liian makea. 

POHJA:
200 g Domino Vanilja-täytekeksejä murustettuna
75 g margariinia tai voita sulatettuna
2 rkl maitoa

TÄYTE:
2 ½ dl vispikermaa tai vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
4 liivatelehteä
250 g maitorahkaa tai tuorejuustoa
100 g valkosuklaata
½ - 1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 rkl sitruunamehua

PINNALLE:
1 ½ isoa Daim-suklaapatukkaa rouhittuna (= 3 palaa)
2 dl vispikermaa
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Sekoita keksinmurut, sulatettu rasva ja maito. Painele seos leivinpaperilla vuorattuun, halkaisijaltaan 18 - 20 cm irtopohjavuokaan. Laita liivatteet likoamaan lomittain kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla, sekoita joukkoon rahka/tuorejuusto. Paloittele valkosuklaa reunalliselle lautasella ja sulata mikrossa ½ min erissä välillä sekoitellen. Sekoita sulatettu valkosuklaa kerma-rahkaseokseen. Lisää sokeri vähän kerrallaan välillä maistaen. Lisää vielä vaniljasokeri. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi esim. mikrossa. Liuota vedestä puristetut liivatteet kuumaan sitruunamehuun. Sekoita liemi tasaiseksi. Kaada liivateneste täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan murupohjan päälle. Anna hyytyä 2 - 4 h tai yön yli. Irrota kakku vuoasta veitsellä pyöräyttäen ja siirrä tarjoiluvadille. Rouhi Daim-suklaa veitsellä kakun pinnalle. Vaahdota vispikerma ja mausta se sokerilla ja vaniljasokerilla. Pursota kerma kakun reunoille.



 
Lähde: Hellapoliisi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti