Sivut

perjantai 21. heinäkuuta 2017

Valkosuklainen vadelma-appelsiinikakku



Maku oli hyvä ja raikas, mutta kuudella liivatteella tämä kakku ei hyytynyt. 

8 - 10 annosta

POHJA:
200 g piparkakkuja tai muita keksejä
n. 75 g sulatettua voita tai margariinia
1 rkl maitoa

TÄYTE:
6 - 7 liivatelehteä
2 ½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200 g appelsiinituorejuustoa
200 - 300 g vadelmia
100 g valkosuklaata rouhittuna
1 tl vaniljasokeria
sokeria maun mukaan
½ dl vettä

PINNALLE:
1 - 2 tlk säilykemandariineja
1 dl vettä
½ dl hyytelösokeria
1 dl vispikermaa
1 rkl sokeria
½ tl vaniljasokeria

Murusta piparit ja sekoita joukkoon sulatettu voi, sekä maito. Painele seos leivinpaperilla vuoratun, halkaisijaltaan 18 - 22 cm irtopohjavuoan pohjalle. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vaniljakastike, vatkaa joukkoon appelsiinituorejuusto, vadelmat ja veitsellä karkeaksi rouhittu valkosuklaa. Mausta vaniljasokerilla ja sokerilla. Kiehauta vesi, liuota joukkoon vedestä puristetut liivatteet. Kaada seos ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan ja nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli. Lado pinnalle valutetut mandariinit. Kiehauta vesi, sekoita joukkoon hyytelösokeri. Sekoita, kunnes liemi kirkastuu. Voitele mandariinit hyytelösokeriliemellä pullasutia apuna käyttäen. Nosta ne hetkeksi kylmään hyytymään. Irrota kakku vuoasta ja nosta se tarjoiluvadille. Vaahdota kerma, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Pursota kerma kakun reunoille.

Lähde: Hellapoliisi: Herkkuleivonnaiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti