Sivut

torstai 4. huhtikuuta 2013

Vaniljainen jogurtti-mustikkatorttu

Tätä hyydykekakkua on tullut itseasiassa väsättyä jo kahteen kertaan, mutta nyt vasta saan aikaiseksi päivitettyä tänne. Itsehän en tällaisista hyydykekakuista välitä muuta kuin leipojan roolissa, mutta Pekoni on kerennyt kehua tämän sen verta hyväksi, että valmistelen kyllä jatkossakin. 

POHJA:
200 g kaurakeksejä
75 g margariinia

TÄYTE:
7 liivatelehteä
2 ½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
5 dl jogurttia
½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
½ dl vettä

PINNALLE:
300 - 400 g mustikoita
5 dl vettä tai mustikkamehua
2 ½ dl hyytelösokeria

Murusta keksit ja sulata margariini, sekoita ainekset keskenään. Painele seos halkaisijaltaan n. 24 cm, leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vaniljakastike. Lisää joukkoon vaniljajogurtti, sokeri ja vaniljasokeri. Kuumenna vesi kiehuvaksi esim. mikrossa, liuota vedestä puristetut liivatteet joukkoon. Kaada seos ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Levitä täyte keksinmurupohjan päälle ja anna hyytyä suojattuna kylmässä muutama tunti tai yli yön. Levitä hyytyneen tortun pinnalle mustikat. Kiehauta vesi tai mustikkamehu. Lisää joukkoon hyytelösokeri koko ajan sekoittaen, anna kiehua, kunnes liemi kirkastuu. Lusikoi liemi mustikoiden päälle ja nosta vielä hetkeksi kylmään hyytymään. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille. 

Kuvahan on ihan susi.
Lähde: Hellapoliisi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti