Sivut

keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Kanasatayt

Kesä tulee. Ja grillaus. Siitä lähtien kun Porkkanan kanssa muutimme saman katon alle, olen jatkuvasti manannut kesäisin sitä että asumme joko kerrostalossa, rinnetalon toisessa kerroksessa, kerrostalossa, tai kerrostalossa keskellä kaupunkia. Kun viimein löysimme sellaisen asunnon jossa löytyy ihan OIKEA takapiha, aloimme heti suunnitella grillin ostoa. Olen himogrillaaja, ja Porkkanan kanssa kumpikin meistä (sekä tuo vajaa 2 vuotias pikkutermiittineiti joka juoksentelee jaloissa..) on grilliherkkunautiskelija, niin voitte uskoa että grilliherkkuja kesällä laitetaan. Tällä kertaa halusin kokeillla jotain erikoisempaa makumaailmaa, ja "Nyt Grillataan" - kirja sitä tarjoaa tässä maapähkinävoin muodossa. Annoksesta tuli herkullinen, mutta suosittelen kaikkia puolittamaan soijaöljyn määrän, tai lisäämään desin verran sokeria ja tilkan vettä. Soija tekee annoksesta *todella* suolaisen... (Lautasen reunalle eksynyt grillimakkara tuli käristettyä neititermiittiä varten.)



4 rkl maapähkinävoita
1 dl soijakastiketta
4 nahatonta, luutonta kananrintapalaa leikattuna ohuiksi suikaleiksi
oliiviöljyä

Lämmitä grilli erittäin kuumaksi. Liota tarvittava määrä puuvartaita vedessä 30 minuuttia, jotta ne eivät pala. Pane maapähkinävoi ja soijakastike kulhoon ja sekoita ne haarukalla tasaiseksi. Kääntele kanasuikaleet seoksessa. Pujota suikaleet puuvartaisiin. Öljyä grilliritilä. Kypsennä vartaita kuumassa grillissä tiheään käännellen 6 - 10 minuuttia tai kunnes kana on läpikypsää. Siirrä satayt isoon astiaan ja tarjoa heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti