Sivut

perjantai 19. tammikuuta 2018

Pyöreät Daim-tryffelit

Joulun 2017 makeisia. Daim ei ehkä perinteisesti ole mikään joulusuklaa, mutta on se vaan niin hyvää, että pakko oli kokeilla. Ja hyviä tuli :)

n. 30 kpl

1 dl kuohukermaa
50 g voita
250 g rouhittua tummaa suklaata
100 g tuorejuustoa
100 g Daimia

KORISTELUUN:
kaakaojauhetta

Kuumenna kerma ja voi paksupohjaisessa kattilassa. Kiehauta, jotta voi sulaa kokonaan. Laita kattila sivuun, ja sekoita joukkoon suklaa. Anna suklaan sulaa kokonaan. Vatkaa seos sitten sileäksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto. Anna jäähtyä 15 - 20 min. Murenna Daim hienoksi ja lisää suklaaseokseen. Anna jäähtyä n. tunti. Muotoile taikinasta pyöreitä palloja (reilu 1 tl taikinaa yhteen palloon). Siivilöi kaakaojauhe tryffeleiden päälle. Säilytä jääkaapissa. Tryffelit säilyvät viikon verran. 


Lähde: Leivotaan-lehti 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti