Sivut

perjantai 21. tammikuuta 2011

Maukas makkaravuoka

Pidän makkarasta. Paistettuna, keitettynä, nuotiolla käristettynä. Mutta parasta makkara on kuitenkin uunissa laitettuna, reilusti maustettuna runsaan juuston kanssa. Terveysintoilijat saattaisivat sanoa että makkara-juustoyhdistelmä ei ole niitä maailman terveellisimpiä ruokia; saattaa pitää paikkansa, mutta pitäähän sitä ihmisen välillä hemmotella itseään ja herkutella kunnolla. Tässä olisi resepti joka vie kielen mennessään, ja on taatusti kiistakapulana terveellisestä ruoasta puhuttaessa. ;D




4 annosta

1 pkt(n. 580 g) lenkkimakkaraa
100 g sipulikuutioita
1 rkl öljyä
2-3 rkl vehnäjauhoja
4 dl kevytmaitoa
½ dl tomaattipyreetä
1 valkosipulinkynsi
2 tl basilikaa
½ tl suolaa
mustapippuria
1½ dl punaleima-emmentaljuustoraastetta

Leikkaa kuorittu makkara n. ½ cm:n viipaleiksi ja levitä viipaleet voideltuun vuokaan. Kuullota sipulit öljyssä kattilassa. Ripottele päälle vehnäjauhot ja sekoita. Kaada kattilaan maito ja sekoita hyvin. Keitä kastiketta n. 5 min koko ajan sekoittaen. Lisää joukkoon tomaattipyree, hienonnettu valkosipuli, basilika, suola ja mustapippuri. Kaada kastike makkaraviipaleiden päälle. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 200 asteessa 25-30 min. Tarjoa esim. keitettyjen perunoiden ja salaatin kanssa. 


Tässä tapauksessa tarjottiin makaronien kylkiäisenä.

Lähde: Pirkka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti