Pidän makkarasta. Paistettuna,
keitettynä, nuotiolla käristettynä. Mutta parasta makkara on kuitenkin
uunissa laitettuna, reilusti maustettuna runsaan juuston kanssa.
Terveysintoilijat saattaisivat sanoa että makkara-juustoyhdistelmä ei
ole niitä maailman terveellisimpiä ruokia; saattaa pitää paikkansa,
mutta pitäähän sitä ihmisen välillä hemmotella itseään ja herkutella
kunnolla. Tässä olisi resepti joka vie kielen mennessään, ja on taatusti
kiistakapulana terveellisestä ruoasta puhuttaessa. ;D
4 annosta
1 pkt(n. 580 g) lenkkimakkaraa
1 pkt(n. 580 g) lenkkimakkaraa
100 g sipulikuutioita
1 rkl öljyä
2-3 rkl vehnäjauhoja
4 dl kevytmaitoa
½ dl tomaattipyreetä
1 valkosipulinkynsi
2 tl basilikaa
½ tl suolaa
mustapippuria
1½ dl punaleima-emmentaljuustoraastetta
Leikkaa kuorittu makkara n. ½ cm:n viipaleiksi ja levitä viipaleet voideltuun vuokaan. Kuullota
sipulit öljyssä kattilassa. Ripottele päälle vehnäjauhot ja sekoita.
Kaada kattilaan maito ja sekoita hyvin. Keitä kastiketta n. 5 min koko
ajan sekoittaen. Lisää joukkoon tomaattipyree, hienonnettu valkosipuli,
basilika, suola ja mustapippuri. Kaada kastike makkaraviipaleiden päälle. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 200 asteessa 25-30 min. Tarjoa esim. keitettyjen perunoiden ja salaatin kanssa.
Tässä tapauksessa tarjottiin makaronien kylkiäisenä. |
Lähde: Pirkka
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti