Sivut

maanantai 24. tammikuuta 2011

Kaura-toskaomenat

Olen joskus koittanut miettiä lemppari keittokirjojani, mutta todennut lopulta, että tehtävä on mahdoton. Kuten olen täällä blogissa joskus aiemminkin maininnut, pidän kuitenkin himputin kovasti vanhoista ja melkein jo aikansa eläneistä opuksista :) Jostain syystä vieroksun 2000-luvun keittokirjoja, ja vaikka kovasti joskus koitankin niitä kirjastosta lainata ja lueskella, palaan aina samoihin vanhoihin ja puoliksi jo käytössä tuhoutuneisiin kirjoihini. Otan toki mielelläni vinkkejä vastaan kirjoista, jotka olisivat tutustumisen arvioisia?!

Tämä ohje on vanhasta kunnon Keitämme ja leivomme-koulunköksänkirjasta, joka on yksi parhaista perusteoksista mitä tiedän. Ja jonka varmaan kaikki omistaa :) Tätä ei käytetty enää minun peruskouluaikanani (silloin käytössä oli kirja Tervetuloa), eikä silloin enää saanut köksänkirjoja omakseen vaan ne piti jo kierrättää, ja tunnollisena oppilaana näin tietysti tein. Lukion valinnaisilla köksänkursseilla onneksi älysin jo källiä kirjat omakseni ;)



2 - 4 omenaa
1 dl vettä

PINNALLE:
75 g margariinia tai voita
½ dl sokeria
3 dl kaurahiutaleita
1 tl kanelia (minä laitoin 1 ½ tl)

VUOKAAN:
margariinia tai voita

Pane uune kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele uunin lämmön kestävä vuoka. Pese ja kuori omenat perunankuorimaveitsellä. Itse laitoin neljä omenaa. Leikkaa ne lohkoiksi voideltuun vuokaan ja kaada vesi päälle. Sulata margariini kattilassa, lisää siihen sokeri, kaurahiutaleet ja kaneli. Sekoita puuhaarukalla tasaiseksi. Kaada seos omenien pinnalle. Paista kaura-toskaomenat uunin keskitasossa n. 20 min. Tarjoa joko lämpimänä tai kylmänä maidon, vaniljakastikkeen tai karamellikastikkeen kanssa. 


... tai sitten yhdelle ronkelille 
suklaajäätelön kanssa :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti