Olen
joskus koittanut miettiä lemppari keittokirjojani, mutta todennut
lopulta, että tehtävä on mahdoton. Kuten olen täällä blogissa joskus
aiemminkin maininnut, pidän kuitenkin himputin kovasti vanhoista ja
melkein jo aikansa eläneistä opuksista :) Jostain syystä vieroksun
2000-luvun keittokirjoja, ja vaikka kovasti joskus koitankin niitä
kirjastosta lainata ja lueskella, palaan aina samoihin vanhoihin ja
puoliksi jo käytössä tuhoutuneisiin kirjoihini. Otan toki mielelläni
vinkkejä vastaan kirjoista, jotka olisivat tutustumisen arvioisia?!
Tämä
ohje on vanhasta kunnon Keitämme ja leivomme-koulunköksänkirjasta, joka
on yksi parhaista perusteoksista mitä tiedän. Ja jonka varmaan kaikki
omistaa :) Tätä ei käytetty enää minun peruskouluaikanani (silloin
käytössä oli kirja Tervetuloa), eikä silloin enää saanut köksänkirjoja
omakseen vaan ne piti jo kierrättää, ja tunnollisena oppilaana näin
tietysti tein. Lukion valinnaisilla köksänkursseilla onneksi älysin jo
källiä kirjat omakseni ;)
1 dl vettä
PINNALLE:
75 g margariinia tai voita
½ dl sokeria
3 dl kaurahiutaleita
1 tl kanelia (minä laitoin 1 ½ tl)
VUOKAAN:
margariinia tai voita
Pane
uune kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele uunin lämmön kestävä vuoka.
Pese ja kuori omenat perunankuorimaveitsellä. Itse laitoin neljä omenaa.
Leikkaa ne lohkoiksi voideltuun vuokaan ja kaada vesi päälle. Sulata
margariini kattilassa, lisää siihen sokeri, kaurahiutaleet ja kaneli.
Sekoita puuhaarukalla tasaiseksi. Kaada seos omenien pinnalle. Paista
kaura-toskaomenat uunin keskitasossa n. 20 min. Tarjoa joko lämpimänä
tai kylmänä maidon, vaniljakastikkeen tai karamellikastikkeen kanssa.
... tai sitten yhdelle ronkelille suklaajäätelön kanssa :D |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti