Eilen
tein isänpäivän kunniaksi Pekonin pyynnöstä joulutorttuja, jotka ovat
sen suurta herkkua. Yöh, sanon minä itse, mutta se nyt tuskin tulee
yhtään minua tuntevalle tai yhtään tätä blogia lukevalle yllätyksenä.
Koska en hulluimmissa haaveissanikaan jaksa alkaa itse vääntämään
voitaikinaa, teen tortut valmistaikinasta, eikä niissä sen kummempaa
päiviteltävää siis ole.
Sen sijaan päivitän jo jonkin aikaa sitten testaamani Pätkiskakun Hellapoliisilta. Kakku vaikutti houkuttelevalta, mutta ei kuitenkaan muodostunut omaksi uudeksi lempparikseni. Pekoni tykkäsi kyllä kovin.
Kakun
valmistuksessakin tuli pieniä kämmejä ja mutkia matkaan. Ensinnäkin
uunini teki tepposet, ja kun nappasin kakun tunnin kuluttua uunista
ulos, oli se keskeltä vielä aivan löysää. Lisäksi toinen kämmi oli
täysin omani: kuorrute näytti minusta aina vain liian paksulle, kunnes
se sitten näytti yllättäen liian löysälle.
n. 10 annosta
2 munaa
2 munaa
3 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
½ dl kaakaojauhetta
200 g sulatettua margariinia tai voita
140 g Mini Bites Pätkiksiä
1 ½ dl maitoa
PINNALLE:
300 g kaakaotomusokeria
4 - 6 rkl vettä
piparminttuaromia vähin erin lisättynä
koristerakeita
Vaahdota
munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat
aineet ja sulatettu margariini tai voi. Silppua Pätkikset ja lisää ne
taikinaan yhdessä maidon kanssa. Kaada taikina hieman reilun litran
vetoiseen, voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paista 150 asteessa n.
tunti. Sekoita kaakaotomusokerin joukkoon vettä, kunnes saat sopivan
sakean, mutta levittyvän tahnan. Mausta piparminttuaromilla. Valuta
kuorrute kakun pinnalle. Ripottele pinnalle koristerakeita.
Kuten kuvasta näkyy, löysäksi meni ;) |
Ja hyviä myöhästyneitä isänpäiviä kaikille onnittelun ansaitseville :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti