Sivut

keskiviikko 11. tammikuuta 2012

Päärynä-Daimpiiras

Tulihan se talvi sieltä kuitenkin ja minä sulkeudun peitteen alle odottamaan kevättä.. Tai sulkeutuisin jos voisin :) Inhoan kylmyyttä, koleutta ja palelemista. Olen paljon virkeämpi ja mukavampi lämpimällä säällä. Sitä odotellessa. 

Jouluna ei vielä ollut talvi (vaikka se olisi ainoa ajankohta jolloin se saisi olla) ja vaikka joululeivonnaisia tuli tietysti tehtyä, en jaksa päivitellä tänne perustorttujen ja kaupan taikinasta väännettyjen piparien tekoa. Yleensä teen piparitaikinan itse, mutta tänä vuonna päätin etten jaksa nähdä yhtään enempää vaivaa minkään eteen kuin on pakko. No, jouluaaton makea tuli kuitenkin väännettyä itse (tai no, mutsin kanssa, mutta minä toimin työnjohtajana :D). Ja oli muuten hyvää!


POHJA:
150 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
½ tl kanelia TAI ½ dl kookoshiutaleita

TÄYTE:
1 pieni prk säilykepäärynöitä
n. 2 dl vaniljakastikejauhetta tai vaniljakreemijauhetta
2 dl päärynäpurkin lientä tai päärynämehua
2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 iso (56 g) Daim-suklaapatukka

PINNALLE:
½ Daim-suklaapatukka rouhittuna

Vatkaa rasva ja sokeri kuohkeaksi. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Painele taikina halkaisijaltaan n. 24 cm piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista 200 asteessa n. 10 min. Levitä pinnalle valutetut päärynät puolikkaina tai paloiteltuina. Sekoita vaniljakastikkeen joukkoon päärynämehu, vaniljakastikejauhe ja rouhittu Daim-suklaapatukka. Kaada seos piiraspohjan päälle ja jatka kypsentämistä 175-200 asteessa n. ½ tuntia. Tuoreena piirastäyte on valuvaa. Jos haluat, että piiras on kunnolla hyytynyt, tarjoa se jääkaappikylmänä vasta seuraavana päivänä. 


Lähde: Hellapoliisi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti