Tulihan
se talvi sieltä kuitenkin ja minä sulkeudun peitteen alle odottamaan
kevättä.. Tai sulkeutuisin jos voisin :) Inhoan kylmyyttä, koleutta ja
palelemista. Olen paljon virkeämpi ja mukavampi lämpimällä säällä. Sitä
odotellessa.
Jouluna
ei vielä ollut talvi (vaikka se olisi ainoa ajankohta jolloin se saisi
olla) ja vaikka joululeivonnaisia tuli tietysti tehtyä, en jaksa
päivitellä tänne perustorttujen ja kaupan taikinasta väännettyjen
piparien tekoa. Yleensä teen piparitaikinan itse, mutta tänä vuonna
päätin etten jaksa nähdä yhtään enempää vaivaa minkään eteen kuin on
pakko. No, jouluaaton makea tuli kuitenkin väännettyä itse (tai no,
mutsin kanssa, mutta minä toimin työnjohtajana :D). Ja oli muuten hyvää!
POHJA:
150 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
½ tl kanelia TAI ½ dl kookoshiutaleita
TÄYTE:
1 pieni prk säilykepäärynöitä
n. 2 dl vaniljakastikejauhetta tai vaniljakreemijauhetta
2 dl päärynäpurkin lientä tai päärynämehua
2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 iso (56 g) Daim-suklaapatukka
PINNALLE:
½ Daim-suklaapatukka rouhittuna
Vatkaa
rasva ja sokeri kuohkeaksi. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita joukkoon
keskenään sekoitetut kuivat aineet. Painele taikina halkaisijaltaan n.
24 cm piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista 200 asteessa n. 10
min. Levitä pinnalle valutetut päärynät puolikkaina tai paloiteltuina.
Sekoita vaniljakastikkeen joukkoon päärynämehu, vaniljakastikejauhe ja
rouhittu Daim-suklaapatukka. Kaada seos piiraspohjan päälle ja jatka
kypsentämistä 175-200 asteessa n. ½ tuntia. Tuoreena piirastäyte on
valuvaa. Jos haluat, että piiras on kunnolla hyytynyt, tarjoa se
jääkaappikylmänä vasta seuraavana päivänä.
Lähde: Hellapoliisi
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti