Sivut

tiistai 7. helmikuuta 2012

Valkosuklaa-vadelmapiiras

Tätäkin reseptiä on tullut kokeiltua jo aiemmin, mutta jäänyt taas tiedostonmutkaan pyörimään :) Vannoutuneena valkosuklaan (ja oikeastaan vadelmankin) ystävänä kokeilen melkein mitä vain mihin sitä voi sekaan heittää, mutta tästä ei kyllä tullut uutta suosikkiani. Laitan aina valmiiksi valkosuklaata enemmän kuin ohjeessa neuvotaan, mutta silti en maistanut sitä yhtään läpi. Helppoa taas kuitenkin kuin heinän teko, joten kehotan kokeilemaan. 

2 kananmunaa
3/4 dl sokeria
2 dl maitoa
125 g pullomargariinia
3½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
100 g valkosuklaata rouhittuna

Pinnalle:
n. 100 g vadelmia

Sekoita kananmunat ja sokeri keskenään puuhaarukalla. Lisää maito, pullomargariini ja suklaarouhe. Sekoita tasaiseksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe keskenään ja sekoita nopeasti joukkoon, ettei taikina sitkisty. Kaada voideltuun piirasvuokaan (halk. 27 cm). Ripottele vadelmat pinnalle. Paista +200 asteessa n. 25 minuuttia. (Siivilöi jäähtyneen pullan pinnalle tomusokeria.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti