Sivut

tiistai 21. helmikuuta 2012

Juustoiset broilerikääröt

Viime aikoina on tullut paljon metsästettyä helppoja ruokia arkeen. Alan olla aika leipiintynyt vanhaan makaronilaatikko-kalakeitto-linjaan ja uudet maut ovat ennemmän kuin tervetulleita. Kaikenlaista on tullutkin kokeiltua, mutta tämä päivitystahti pysyy hitaana, sillä minulla on oikeastaan aikaa päivittää vain silloin kun vauva nukkuu päiväunia - illalla olen itse niin väsynyt, että kun vauva nukahtaa omaan sänkyynsä, minä kellahdan omaani. Ja päivät taas menee suurimmaksi osaksi vastentahtoisesti opinnäytetyön parissa.

Näitä broilerikääröjä tuli testattua jo jokunen aika sitten, mutta nyt vasta saan tämän tänne merkittyä. Vaikka olen itse suuri sipulin ystävä, tässä ruoassa sitä oli omaan makuuni jo aivan liikaa - seuraavalla kerralla kokeilen laittaa valkosipulia vähemmälti ja katsotaan mitä tuleman pitää. Sipulia tässä ruoassa kun ei kuitenkaan ole kuin yksi, mutta ehkä senkin voisi keltasipulista vaihtaa miedompaan. Kävin lueskelemassa Hellapoliisilla kommentteja ja muutkin olivat valitelleet sipulin napanneen ruoasta ylivallan. Paholaisen hillo on aina yhtä hyvää, mutta seuraavan kerran teen sitä kyllä itse - pieni paketti hilloa maksoi kaupassa lähes 12 euroa. Ei ostella äitiyspäivärahoilla, ei. 

Kirjoitan nyt reseptin kuitenkin alkuperäisessä muodossaan, kokeilkaa itse ja ehdotelkaa parannuksia. Omat kääröt vieläpä lörpähti ja niistä tuli enemmänkin pihvejä. Mutta ei haittaa, kokeilen kyllä toistekin. Sillä vähemmällä sipulilla siis :)

½ dl korppujauhoja
1 dl kermaa
250 g broilerin paistijauhelihaa
1 sipuli silputtuna
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
suolaa
mustapippuria
chilipohjaista mausteseosta
1 dl paholaisen hilloa
150 g juustoa tangoiksi leikattuna

Laita korppujauhot ja kerma kulhoon, anna turvota. Sekoita joukkoon broilerin paistijauheliha, silputtu sipuli, hienonnetut valkosipulinkynnet, suola, mustapippuri ja chili-mausteseos sekä paholaisen hillo. Leikkaa juusto tasakokoisiksi tangoiksi. Ota jauhelihamassaa jauhelihapihvin verran työlaudalle ja taputtele tasaiseksi. Laita päälle juustotanko ja kääri rullalle. Sulje rullan päät ja nosta leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Valmista koko massasta kääröjä. Paista 175 asteessa parikymmentä minuuttia tai kunnes pinta on saanut väriä ja kääröt näyttävät kypsiltä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti