Viime
aikoina on tullut paljon metsästettyä helppoja ruokia arkeen. Alan olla
aika leipiintynyt vanhaan makaronilaatikko-kalakeitto-linjaan ja uudet
maut ovat ennemmän kuin tervetulleita. Kaikenlaista on tullutkin
kokeiltua, mutta tämä päivitystahti pysyy hitaana, sillä minulla on
oikeastaan aikaa päivittää vain silloin kun vauva nukkuu päiväunia -
illalla olen itse niin väsynyt, että kun vauva nukahtaa omaan sänkyynsä,
minä kellahdan omaani. Ja päivät taas menee suurimmaksi osaksi
vastentahtoisesti opinnäytetyön parissa.
Näitä broilerikääröjä
tuli testattua jo jokunen aika sitten, mutta nyt vasta saan tämän tänne
merkittyä. Vaikka olen itse suuri sipulin ystävä, tässä ruoassa sitä
oli omaan makuuni jo aivan liikaa - seuraavalla kerralla kokeilen
laittaa valkosipulia vähemmälti ja katsotaan mitä tuleman pitää. Sipulia
tässä ruoassa kun ei kuitenkaan ole kuin yksi, mutta ehkä senkin voisi
keltasipulista vaihtaa miedompaan. Kävin lueskelemassa Hellapoliisilla
kommentteja ja muutkin olivat valitelleet sipulin napanneen ruoasta
ylivallan. Paholaisen hillo on aina yhtä hyvää, mutta seuraavan kerran
teen sitä kyllä itse - pieni paketti hilloa maksoi kaupassa lähes 12
euroa. Ei ostella äitiyspäivärahoilla, ei.
Kirjoitan
nyt reseptin kuitenkin alkuperäisessä muodossaan, kokeilkaa itse ja
ehdotelkaa parannuksia. Omat kääröt vieläpä lörpähti ja niistä tuli
enemmänkin pihvejä. Mutta ei haittaa, kokeilen kyllä toistekin. Sillä
vähemmällä sipulilla siis :)
½ dl korppujauhoja
1 dl kermaa
250 g broilerin paistijauhelihaa
1 sipuli silputtuna
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
suolaa
mustapippuria
chilipohjaista mausteseosta
1 dl paholaisen hilloa
150 g juustoa tangoiksi leikattuna
Laita
korppujauhot ja kerma kulhoon, anna turvota. Sekoita joukkoon broilerin
paistijauheliha, silputtu sipuli, hienonnetut valkosipulinkynnet,
suola, mustapippuri ja chili-mausteseos sekä paholaisen hillo. Leikkaa
juusto tasakokoisiksi tangoiksi. Ota jauhelihamassaa jauhelihapihvin
verran työlaudalle ja taputtele tasaiseksi. Laita päälle juustotanko ja
kääri rullalle. Sulje rullan päät ja nosta leivinpaperilla vuoratulle
uunipellille. Valmista koko massasta kääröjä. Paista 175 asteessa
parikymmentä minuuttia tai kunnes pinta on saanut väriä ja kääröt
näyttävät kypsiltä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti