Helppojen arkiruokien metsästäminen jatkuu edelleen. Innostuksen tehdä lihaperunalaatikkoa sain Ullan pullat ja keitokset
- blogista. Tätä on tainnut tulla viimeksi syötyä kouluaikoina (joskus
kääk 10 vuotta sitten) ja se maistui aina yhtä ankealle. Koululaitoksia
voi syyttää mauttomasta ruoasta, sillä vaikka terveellisyys onkin
tärkeää, on se suolankäyttö nyt herran jestas takaamassa edes sen, että
sitä ruokaa olisi joten kuten kiva syödä. Eihän tämä laatikko
edelleenkään mitään lempiruokalistan ykköstä ole, mutta halpaa ja hyvää
arkiruokaa se kyllä on. Itse tein tämän aika isoon uuniastiaan, laitan
itse käyttämäni määrät ylös. Jos oma astiasi on pieni, käytä
maalaisjärkeä ja pienennä määriä :)
n. 10 perunaa kuorittuna ja viipaloituna
1 sipuli hienonnettuna
700 g jauhelihaa
suolaa
valkopippuria
MUNAMAITO:
2 kananmunaa
maitoa
suolaa
PINNALLE:
(korppujauhoja)
(voita)
Ruskista
ja mausta jauheliha suolalla ja valkopippurilla. Kuullota sipuli. Lado
perunaviipaleet, jauheliha ja sipuli voideltuun uunivuokaan
kerroksittain, päällimmäiseksi perunaviipaleita. Valmista munamaito ja
mausta suolalla. Kaada munamaitoa vuokaan niin, että sen pinta jää juuri
päällimmäisten perunaviipaleiden alapuolelle. Pinnalle voi ripotella
tasaisesti korppujauhoja ja päällimmäiseksi vielä voinokareita. Paista
uunissa 200 asteessa 1½ - 2 tuntia.
pitääkö perunat ensin keittää??
VastaaPoistaps: asun kaukana ulkomailla ja haluaisin tehdä sitä vanhanajan perunalaatikkoa jota mummoni aina teki elinaikanaan, mutta en löydä netistä mistään neuvoa, eli pitääkö perunat ensin hiukan keittää? kiitos jos jaksat vastaa!
VastaaPoistaHei! Perunoita ei keitetä, laatikko on sen verta kauan uunissa, että perunat kypsyvät siellä.
VastaaPoistaItse olen ainakin olen kelpuuttanut tämän ohjeen sinä vanhana ja hyvänä, tuttuna ja turvallisena lihaperunalaatikkona. Kokeileppas ja tule kertomaan miten kävi :)