Sivut

torstai 23. helmikuuta 2012

Lihaperunalaatikko

Helppojen arkiruokien metsästäminen jatkuu edelleen. Innostuksen tehdä lihaperunalaatikkoa sain Ullan pullat ja keitokset - blogista. Tätä on tainnut tulla viimeksi syötyä kouluaikoina (joskus kääk 10 vuotta sitten) ja se maistui aina yhtä ankealle. Koululaitoksia voi syyttää mauttomasta ruoasta, sillä vaikka terveellisyys onkin tärkeää, on se suolankäyttö nyt herran jestas takaamassa edes sen, että sitä ruokaa olisi joten kuten kiva syödä. Eihän tämä laatikko edelleenkään mitään lempiruokalistan ykköstä ole, mutta halpaa ja hyvää arkiruokaa se kyllä on. Itse tein tämän aika isoon uuniastiaan, laitan itse käyttämäni määrät ylös. Jos oma astiasi on pieni, käytä maalaisjärkeä ja pienennä määriä :)

n. 10 perunaa kuorittuna ja viipaloituna
1 sipuli hienonnettuna
700 g jauhelihaa
suolaa
valkopippuria

MUNAMAITO:
2 kananmunaa
maitoa
suolaa

PINNALLE:
(korppujauhoja)
(voita)

Ruskista ja mausta jauheliha suolalla ja valkopippurilla. Kuullota sipuli. Lado perunaviipaleet, jauheliha ja sipuli voideltuun uunivuokaan kerroksittain, päällimmäiseksi perunaviipaleita. Valmista munamaito ja mausta suolalla. Kaada munamaitoa vuokaan niin, että sen pinta jää juuri päällimmäisten perunaviipaleiden alapuolelle. Pinnalle voi ripotella tasaisesti korppujauhoja ja päällimmäiseksi vielä voinokareita. Paista uunissa 200 asteessa 1½ - 2 tuntia. 

3 kommenttia:

  1. pitääkö perunat ensin keittää??

    VastaaPoista
  2. ps: asun kaukana ulkomailla ja haluaisin tehdä sitä vanhanajan perunalaatikkoa jota mummoni aina teki elinaikanaan, mutta en löydä netistä mistään neuvoa, eli pitääkö perunat ensin hiukan keittää? kiitos jos jaksat vastaa!

    VastaaPoista
  3. Hei! Perunoita ei keitetä, laatikko on sen verta kauan uunissa, että perunat kypsyvät siellä.
    Itse olen ainakin olen kelpuuttanut tämän ohjeen sinä vanhana ja hyvänä, tuttuna ja turvallisena lihaperunalaatikkona. Kokeileppas ja tule kertomaan miten kävi :)

    VastaaPoista