Porsaankyljykset
olivat lapsena lempiruokaani. Sitten kerran mahatauti röyhtäytti maun
ikävällä tavalla suuhuni, enkä syönyt kyljyksiä seuraavaan 15 vuoteen.
Oikeasti. Nyt ajattelin kokeilla uudelleen. Tämä ohje on perinteisestä
Kotiruoka-kirjasta, jonka sain Pekonilta joululahjaksi.
4 - 6 annosta
4 - 6 porsaankyljystä
4 - 6 porsaankyljystä
sitruunamehua
suolaa
pippuria
yrttimausteita
Nuiji
kyljyksiä kevyesti ja leikkaa pari pystyviiltoa ulkoreunaan. Hiero
lihan pintaan sitruunamehua, suolaa, pippuria ja yrttimausteita. (Anna
maustua muutama tunti.) Aseta kyljykset laakeaan vuokaan tai
uunipellille. Käännä ne kypsymisen puolivälissä. Kypsennä kyljyksiä 150 -
175 asteen lämmössä yhteensä n. 40 min. Peitä ne foliolla, jos ne
kuivuvat tai tummuvat liikaa.
Suosittelen itse käyttämään pikaisesti myös pannulla. Eipä mulla sitten muuta.
Lisänä kerma-juustoperunoita. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti