Sivut

tiistai 6. maaliskuuta 2012

Suklaamoussekakku mansikkakermavaahdolla

Työelämässä on mielestäni monta tilannetta, jotka vaativat kahvitaukokakkua. Yleisesti olisi hyvä jos kakkua riittäisi sekä aamu- että iltapäiväkahville sekä (kuten omalla alallani) iltavuorolaisillekin olisi hyvä jättää (yököt pärjätköön omillaan). Tällaisia kahvitaukokakkutilanteita mielestäni ovat:
  1. Opiskelija päättää harjoittelun
  2. Sijainen päättää sijaisuuden
  3. Vakituinen työntekijä saa ylennyksen
  4. Vakituinen työntekijä valmistuu uuteen ammattiin
  5. Vakituinen työntekijä saa minkä tahansa muun työhön vaikuttavan etuuden (uutta työtakkia ei lasketa) 
  6. Vakituinen työntekijä menee naimisiin
  7. Vakituinen työntekijä saa perheenlisäystä
  8. Muista sukutapahtumista jää rääppeitä jotka voi hyvin taukohuoneeseen kärrätä, MUTTA TÄRKEIMPÄNÄ:
  9. Vakituinen työntekijä palaa lomalta
Mielestäni on äärimmäisen törkeää, että tämä lomaltapaluukahvitaukokakku-kulttuuri on murenemassa. Mielestäni se on lomalaisen velvollisuus viimeisenä lomapäivänään pykätä kasaan jotakin edes kakkua muistuttavaa (piirakat, tortut ja muut härpäkkeet hyväksytään myös, pullatkin vielä menee), sillä toisethan ovat joutuneet koko hänen lomansa ajan huhkimaan töissä, jotta hän saisi vuorollaan lökötellä. Siitä lököttelystä kuuluu kuulkaas maksaa palkkio! Työnantaja maksaa lomarahat, työkaverit ja sijaiset tekee lomanaikaiset työsi, eikö ole oikeus ja kohtuus lähteä tähän hyväntekeväisyyteen mukaan, mitä häh? Ja sitäpaitsi, muut jaksavat paljon mieluummin kuunnella niitä lomajorinoita kakunpala suussa. 

POHJA:
200 g digestive-keksejä
70 g sulatettua margariinia

SUKLAAMOUSSE-TÄYTE:
4 liivatelehteä
200 g taloussuklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 rkl vahvaa kahvia
2 dl kermaa

Murskaa keksit ja sekoita sulatettuun rasvaan. Painele seos irtopohjavuokaan leivinpaperin päälle. Liuota liivatteita n. 10 min kylmässä vedessä. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata suklaa. Sekoita sokeri, sulatettu suklaa ja tuorejuusto. Sulata liivatteet kuumaan kahviin ja lisää hyvin sekoittaen juustoseokseen. Lisää lopuksi vaahdotettu kerma. Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli. Vatkaa mansikkakermavaaahto ja koristele haluamallasi tavalla.



Tämä Pekonin lomaltapaluukakku on Rakkaudesta ruokaan-blogista. Pekonin laittama viesti aamukahvin jälkeen: "Taistelu tauonnut, kakku kesti 10 min ennen kuin hävisi." Minä ainakin kannan korteni kekoon, kehotan muitakin lomalaisia tekemään samoin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti