Työelämässä
on mielestäni monta tilannetta, jotka vaativat kahvitaukokakkua.
Yleisesti olisi hyvä jos kakkua riittäisi sekä aamu- että
iltapäiväkahville sekä (kuten omalla alallani) iltavuorolaisillekin
olisi hyvä jättää (yököt pärjätköön omillaan). Tällaisia
kahvitaukokakkutilanteita mielestäni ovat:
- Opiskelija päättää harjoittelun
- Sijainen päättää sijaisuuden
- Vakituinen työntekijä saa ylennyksen
- Vakituinen työntekijä valmistuu uuteen ammattiin
- Vakituinen työntekijä saa minkä tahansa muun työhön vaikuttavan etuuden (uutta työtakkia ei lasketa)
- Vakituinen työntekijä menee naimisiin
- Vakituinen työntekijä saa perheenlisäystä
- Muista sukutapahtumista jää rääppeitä jotka voi hyvin taukohuoneeseen kärrätä, MUTTA TÄRKEIMPÄNÄ:
- Vakituinen työntekijä palaa lomalta
Mielestäni
on äärimmäisen törkeää, että tämä lomaltapaluukahvitaukokakku-kulttuuri
on murenemassa. Mielestäni se on lomalaisen velvollisuus viimeisenä
lomapäivänään pykätä kasaan jotakin edes kakkua muistuttavaa (piirakat,
tortut ja muut härpäkkeet hyväksytään myös, pullatkin vielä menee),
sillä toisethan ovat joutuneet koko hänen lomansa ajan huhkimaan töissä,
jotta hän saisi vuorollaan lökötellä. Siitä lököttelystä kuuluu
kuulkaas maksaa palkkio! Työnantaja maksaa lomarahat, työkaverit ja
sijaiset tekee lomanaikaiset työsi, eikö ole oikeus ja kohtuus lähteä
tähän hyväntekeväisyyteen mukaan, mitä häh? Ja sitäpaitsi, muut jaksavat
paljon mieluummin kuunnella niitä lomajorinoita kakunpala suussa.
POHJA:
200 g digestive-keksejä
70 g sulatettua margariinia
SUKLAAMOUSSE-TÄYTE:
4 liivatelehteä
200 g taloussuklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 rkl vahvaa kahvia
2 dl kermaa
Murskaa
keksit ja sekoita sulatettuun rasvaan. Painele seos irtopohjavuokaan
leivinpaperin päälle. Liuota liivatteita n. 10 min kylmässä vedessä.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata suklaa. Sekoita sokeri, sulatettu suklaa
ja tuorejuusto. Sulata liivatteet kuumaan kahviin ja lisää hyvin
sekoittaen juustoseokseen. Lisää lopuksi vaahdotettu kerma. Anna hyytyä
jääkaapissa muutama tunti tai yön yli. Vatkaa mansikkakermavaaahto ja
koristele haluamallasi tavalla.
Tämä Pekonin lomaltapaluukakku on Rakkaudesta ruokaan-blogista.
Pekonin laittama viesti aamukahvin jälkeen: "Taistelu tauonnut, kakku
kesti 10 min ennen kuin hävisi." Minä ainakin kannan korteni kekoon,
kehotan muitakin lomalaisia tekemään samoin :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti