Sivut

torstai 22. maaliskuuta 2012

Porkkanan kanakastike II

Olen itse aika huono keksimään reseptejä päästäni. Yleensä poimin jostain netin tai keittokirjojen kätköistä "kantareseptin", josta sitten poistelen kaikki ylimääräiset hörsylät, kuten liialliset kasvikset. Pekonin ja porkkanan porukoissa ollaan kursailemattomia lihansyöjiä. 

Joskus keksin kuitenkin jotakin, ja niitä joitakin on tänne blogiinkin asti eksynyt. Joskus (harvoin tosin) tulee myös kehitettyä omia keksintöjäni edelleen. Nyt seuraa yksi malliesimerkki :) Alkuperäisestä, valkosipulinmakuisesta kanakastikkeestani olen ensin vaihtanut tuorejuuston johonkin muuhun ja sen jälkeen lisännyt kastikkeeseen makeutta. Tämä versio on oma ehdoton lempparini, suosittelen kokeilemaan ja ihastumaan! (No nyt kyllä vähän oma kehu haisi :D)




500 g hunajamarinoituja broilerin fileesuikaleita
 currya
paprikajauhetta
iso tölkki persikoita omassa mehussaan
suolapähkinöitä
200 g (paprikamaustettua) tuorejuustoa
2 ½ dl ruokakermaa

Paista broilerinsuikaleet kypsiksi. Mausta currylla ja paprikajauheella. Laita broilerinsuikaleet kattilaan. Lisää sekaan n. 1 cm x 1 cm kokoisiksi paloitellut persikat mehuineen. Hauduttele kymmenisen minuuttia, kunnes persikat pehmenevät. Lisää suolapähkinät, notkistettu tuorejuusto sekä kerma. Hauduta vielä kymmenisen minuuttia. Tarkista maku.

Voit toki laittaa kastikkeeseen vaikka ananaksia, mutta itse tykkään eniten persikoista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti