Edellisestä
postauksesta tuntuu vierähtäneen niin mukava tovi, että meidän perheen
ruokakulttuuri on heittänyt melkein häränpyllyä. Pienin asukki on
kasvanut kovaa vauhtia ja kesällä juhlittiinkin jo ensimmäisiä
synttäreitä (niiden tarjoilusta enemmän jahka kerkeän jonain
vapaapäivänä koneen ääreen) ja näinollen aletaan pikku hiljaa olla
kaikki saman kattilan äärellä. Pieniä muutoksia joutuu ruokiin tytön
vuoksi tekemään ja soseuttaja huutaa kovasti lihapatojen äärellä -
todettu on, että pelkillä etuhampailla pureskeleminen on haasteellista!
Mutta
nyt kun tyttö on vedellyt erilaisia ruokia jo kohta vuoden päivät,
alkaa ne omat herkutkin muotoutumaan. Joku vanhempia postauksiani
lukeneena saattaa tietää, etten ole kovin innokas kalanystävä, joten
tietysti minun tuurilla meidän likka vetää kaikki kalat mitä sen eteen
roudaa! Joten todennäköisesti jatkossa ilouutisia kalaruoista pitäville
lukijoille: pekoni ja likka varmistaa sen, että kalaa tullaan
kokkaamaan.
Koska
oma kesä on mennyt tiiviisti kolmivuorotyössä, mitään lomakuulumisia en
pysty tähän kirjoittamaan. Toivottavasti ne neljä blogiani seuraavaa
ovat edelleen matkassa :)
n. 600 g lohifilee
suolaa
sitruunamehua oman maun mukaan
savujuusto-ruokakermaa (Valio)
PINNALLE:
tilliä
Aseta
lohifilee vuokaan nahkapuoli alaspäin. Suolaa se ja purista pinnalle
sitruunapippuria oman maun mukaan. Kaada päälle ruokakerma. Paista 200
asteessa 25 - 30 min uunista riippuen. Ripottele lopuksi pinnalle
tilliä. Tarjoa perunamuusin tai keitettyjen perunoiden kanssa.
Ennen kuvan ottoa jotkut kerkesi jo käydä haukkasemassa ;) |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti