Venäjä
on kerennyt tänä vuonna tuottaa minulle jo ihastumista ja vihastumista.
Vai meneekö se amerikkalaisten piikkiin, jos ei tykkää uusimmasta Anna
Karenina-filmatisoinnista? Niin, eihän se Tolstoin vika ole, että hänen
hieno tarinansa onnistutaan esittämään niin surkeasti. Onneksi se
ihastuminen kuitenkin peittoaa vihastumisen moneen kertaan, eikä sitä
vihastumista tarvitse kokea uudestaan. Tätä Hellapoliisilta lainattua
ihastusta olen kuitenkin kerennyt tänä vuonna jo kokkaamaan kahdesti.
Vanha tuttu, jota ei jostain syystä ole tullut aikoihin laitettua. Ah,
hyvää!
4 annosta
25 g voita tai margariinia
25 g voita tai margariinia
1 iso sipuli
500 - 600 g naudan paahto- tai sisäpaistia tai ulkofileetä
suolaa
mustapippuria myllystä
8 dl vettä
70 g tomaattipyreetä
1 dl vehnäjauhoja + 1 ½ dl vettä
100 g maustekurkkua suikaleina
60 g smetanaa
Ota
liha huoneenlämpöön 30 - 60 min ennen valmistusta. Poista lihasta
kalvot ja leikkaa poikkisyin suikaleiksi. Silppua sipuli. Kuumenna rasva
kattilassa ja käristä sipulisilppu. Lisää lihasuikaleet ja paista
niihin väri. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää vesi ja tomaattipyree.
Anna kiehua hiljalleen kannen alla n. 10 min. Suurusta veteen
sekoitetuilla vehnäjauhoilla. Lisää suikaloidut maustekurkut (itse
käytin valmiiksi kuutioituja) ja anna kastikkeen kiehua vielä kymmenisen
min. Sekoita lopuksi joukkoon smetana ja kuumenna ruoka. Tarjoa
kuohkean perunasoseen kanssa.
Elämä
noin muutenkin on ollut aika Ah! Viime vuoden lopulla onnistuin
nappaamaan vakituisen työpaikan (miten, se on yhtä kysymysmerkkiä),
ostimme asunnon ja joulun aikaan kantelimme muuttokuormia. Ah vakituinen
työpaikka, ah oma takka, ah enemmän neliöitä ja ah minun jouluksi
pyytämäni paistinpannu ja lahjaksi saamani kolme. Ah, että on
paistinpannuja loppuelämäksi. Ja ah tätä ruokaa ja venäläistä ruokaa
ylipäänsä. Ja ah alkuperäistä Anna Kareninaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti