Sivut

tiistai 6. elokuuta 2013

Kinkkukastike

Tämä nyt ei ole mitään gourmeeruokaa, mutta meillä ainakin lapselle maistuu. Ja kuten aina tärkeintä lapsiperheessä, SIMPPELIÄ.

4 - 5 hlö

3 rkl (30 g) voita tai margariinia
3 rkl vehnäjauhoja
4 - 5 dl maitoa
1 tl suolaa
1/4 tl valkopippuria
150 - 200 g savukinkkukuutioita
2 rkl hienoksi hakattua sipulia

Sulata rasva kattilassa. Lisää vehnäjauhot ja kuumenna sekoittaen kunnes rasvaseos kiehuu. Älä anna ruskistua. Nosta kattila liedeltä ja lisää sinne puolet maidosta sekä savukinkkukuutiot ja sipuli. Sekoita puuhaarukalla kunnes kastike on tasaista ja sakeaa. Lisää loput maidosta ja sekoita uudelleen sileäksi. Kiehauta kastike edelleen sekoittaen ja keitä vähäisellä lämmöllä 10 min. 

Meillä suostutaan tällä hetkellä syömään vain ranskalaisia ja makaronia lisukkeena, joten kastike tarjottiin makaronin kera.

Lähde: WSOY Pikkujättiläinen Hyvä Kokki. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti