Tuulihattu. Tuo mystinen, huhupuheiden ja legendojen mukaan aivan mahdottoman vaikea herkkujen herkku, jonka valmistamisen yrittäminen vaatii ainakin kymmenen vuoden kondiittorikoulutuksen. Onnistuessaan hurmaa jokaisen, ja tekijänsä saa ikuisen maineen mestarina jonka osaaminen on vailla vertaa.
Tällaisen maineen on tuulihattu saanut ainakin internetissä, ja tätä taustaa vasten olinkin hieman kahden vaiheella lähteäkö edes yrittämään. Hieman yllytyshulluna päätin kuitenkin kokeilla, ja oli sitten kaikki taivaankappaleet rivissä tai muuten vain hullun tuuri, kyllä ne onnistuivat ihan ensi yrittämällä. Olisikohan Mr. Ramsayllä töitä tarjolla... Tuulihattujen perusresepti löytyi valion nettisivulta, täytteet laitoin itse.
TUULIHATTUTAIKINA:
1½dl vettä
1½dl vettä
75g voita
1½dl vehnäjauhoja
3 kananmunaa
KASVISTÄYTE:
majoneesia
keltainen paprika
tuorekurkkua
KALATÄYTE:
savulohta
tuoretta tilliä
200g tuorejuustoa
sitruunan mehua
Kiehauta vesi ja voi kattilassa. Lisää vehnäjauhot. Sekoita puuhaarukalla kunnes taikinasta muodostuu kiinteä "pallo". Jäähdytä seos. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten sähkövatkaimella. Vatkaa ensimmäisen ja toisen munan lisäämisen jälkeen 2 min. Vatkaa kolmannen munan lisäämisen jälkeen 4 - 5 min.
Pursota taikinasta leivinpaperin päälle ruusukkeita tai nostele kahdella lusikalla kekoja. Paista 200 asteessa n. 25 min. Älä avaa luukkua ensimmäisen 15 min aikana.
Pursota taikinasta leivinpaperin päälle ruusukkeita tai nostele kahdella lusikalla kekoja. Paista 200 asteessa n. 25 min. Älä avaa luukkua ensimmäisen 15 min aikana.
KASVISTÄYTE: Pilko kurkku ja paprika pieniksi kuutioiksi. Sekoita majoneesiin oman makusi mukaan. KALATÄYTE: Tee savulohesta hienojakoinen muhennos muussaamalla esim. haarukalla. Varmista ettei kalasta jää ruotoja. Hienonna tilli. Sekoita tuorejuustoon lohta, tilliä ja sitruunamehua oman makusi mukaan. Halkaise tuulihatut melkein halki ja pursota osaan kasvistäytettä, osaan kalatäytettä. Tarjoa heti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti