Sivut

lauantai 7. syyskuuta 2013

Mausteiset jauhelihakepakot

Kesä meni laihduttamisen suhteen vähän reisilleen, mutta muutamia valonpilkahduskohtiakin nähtiin. Niistä yksi ovat nämä Maku-lehden nettisivuiltakin löytyvät kepakot. Laihdutusruokia valitessa koitan pitää joten kuten kiinni nyrkkisäännöstä "jos siinä on alle 150 kcal/100 g, saa syödä" ja nämä kepakot sisältävät vain 98 kcal/100 g. Joten muutkin laihdutushenkiset (ja te jo muut valmiiksi solakatkin), kannattaa kokeilla. 

Tein itse hieman oikaistun version Maku-lehden versioon nähden ja käytin suoraan jauhelihaa. Pidemmän version löydät Maku-lehden sivuilta. Kenties olisin kaivannut näihin hieman enemmän nesteytystä, aavistuksen kuivanlaisia taikka sitkoisia olivat, tai sitten pitäisi olla jokin kastike kaverina. 



n. 16 kepakkoa

500 g naudan jauhelihaa
1 sipuli
3 keitettyä perunaa kuorittuna
5 kpl valkosipulinkynsiä
1 kananmuna
1 rkl jauhettuja korianterinsiemeniä
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
½ tl juustokuminaa
½ tl kanelia
1/4 tl chilijauhetta

Jauha perunat, valkosipulinkynnet ja sipulilohkot hienoksi. Pane kaikki jauhetut ainekset kulhoon ja mausta. Sekoita taikinamaiseksi. Muotoile mureketaikinasta reilun lihapullan kokoisia palloja, ja muotoile ne pitkulaisiksi pötköiksi. Kuumenna öljyä pannulla ja paista jauhelihakepakot kauttaaltaan kauniin ruskeiksi tai kypsennä kepakoita 225-asteisessa uunissa n. 20 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti