En
ole itse mikään kalan ystävä ja häpeäkseni tunnustankin syöväni vain
pakasteseitiä ja purkkitonnikalaa - en siis kunnon kalaa ollenkaan.
Pekoni (jossain aiemmassa kalapostauksessa mainitsemani maanpetturi)
kuitenkin syö kaikkea mahdollista kalaa ja nyt likastakin on
kuoriutumassa kunnollinen kalaystävä. Joten aina minun iltavuoropäiviksi
teen jo edellisenä päivänä valmiiksi jonkin kala-aterian ja jostain
muusta kuin niistä minun muka-kaloistani.
Tälä
Valion reseptillä tehtyä lohikeittoa olen tehnyt jo aikoja sitten,
mutta nykyisin pitää niin kiirettä, että päivittämään näitä kokkailuja
ei kerkeä kovin usein. Oma kokemukseni keittoon jäi kalanperkauksen
jäljiltä öllö lohen haju käsiin koko päiväksi, Pekonille ja likalle
täydet, tyytyväiset massut.
4 - 5 annosta
2 - 3 perunaa
250 g kasvissuikaleita
6 dl vettä
1 - 2 laakerinlehteä
4 kokonaista maustepippuria
500 g (kirjo)lohifileetä
2 - 3 dl Kolme juustoa - ruokakermaa (Valio)
½ tl suolaa
½ dl tilliä
Kuori
ja kuutioi perunat. Keitä ne sekä kasvissuikaleet kypsiksi
laakerinlehdellä ja maustepippureilla maustetussa vedessä. Poista sillä
aikaa kalafileestä ruodot ja nahka. Leikkaa filee kuutioiksi. Lisää
kattilaan. Anna kiehua 5 min. Lisää kerma ja suola. Kuumenna kiehuvaksi.
Lisää päälle hienonnettu tilli. Tarkista maku.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti