Sivut

lauantai 10. syyskuuta 2016

Zebra bars - Seeprapalat


Viimeisintä synttäritarjontaa viedään. Nämä olivat kuitenkin ehkä synttäreiden parhaita: brownien tuhtia suklaista makua tasapainotti juustokakkukerros. H-E-R-K-K-U-A!

Tuplaamalla ainesmäärät saat browniet leivottua uunipellillä. Tällöin koot eivät aivan täsmää, jolloin brownieista tulee aavistuksen korkeampia kuin alunperin tarkoitus. 


16 palaa

BROWNIE:
100 g tummaa suklaata
100 g voita
1 ½ dl sokeria
½ tl vaniljasokeria
3 munaa
1 3/4 dl vehnäjauhoja

CHEESECAKE:
225 g tuorejuustoa
3/4 dl sokeria
1 muna
4 tl vehnäjauhoja
1/4 tl vaniljasokeria

Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Voitele nelikulmainen paistovuoka, joka on kooltaan 21 x 21 cm. Valmista ensin brownietaikina: Sulata suklaa ja voi keskikokoisessa kattilassa miedolla lämmöllä. Siirrä kattila pois levyltä. Vatkaa suklaaseokseen sokeri ja vaniljasokeri. Jäähdytä 15 min. Sekoita taikinaan munat ja vehnäjauhot. Cheesecake: Vatkaa tuorejuusto, sokeri, muna, vehnäjauhot ja vaniljasokeri kulhossa. Levitä 2/3 brownietaikinasta vuoan pohjalle. Levitä sitten cheesecakeseos päälle ja ripota loput brownietaikinasta pinnalle. Paista 30 min. Jäähdytä levy vuoassa ja leikkaa se sitten palasiksi.


Lähde: Jill Parker ja Joyce Parker: Amerikan herkut

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti