Sivut

tiistai 28. maaliskuuta 2017

Suklaajuustokakku



Enpä ole koskaan juustokakuista itse tykännyt, vaikka niiden leipominen onkin hauskaa ja helppoa puuhaa. Näemmä olen kuitenkin niin suuri suklaan (ja kahvin, vaikkei se kakussa pääsääntöisesti maistukaan) ystävä, että tämä meni. Ja santsasin. 

Itse ohje on perussimppeli, josta kokemattoman on helppo aloittaa. Kyllä maistuu kahvin kanssa :)

 
POHJA:
180 g keksejä
75 g margariinia

TÄYTE:
4 liivatelehteä
400 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g ranskankermaa
2 dl sokeria
200 g tummaa suklaata
2 dl kuohukermaa
3 rkl kahvia

KORISTELUUN:
(kaakaojauhetta)

Murskaa keksit kaulimella pakastepussissa. Sulata rasva ja sekoita keksimurskan joukkoon. Painele seiso leivinpaperilla vuorattuun irtopohjakakkuvuokaan (halk. 24 cm). Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 min. Notkista tuorejuusto, ranskankerma ja sokeri kulhossa. Paloittele suklaa ja sulata mikrossa. Sekoita lämmin suklaa tuorejuustoseokseen. Vaahdota kerma. Kuumenna kahvi pienessä kasarissa. Purista vesi liivatelehdistä ja liuota kuumaan kahviin. Valuta seos samalla sekoittaen suklaa-tuorejuustoseokseen. Kääntele joukkoon kermavaahto. Levitä täyte pohjan päälle. Anna hyytyä yön yli. (Koristele kakun pinta kaakaojauheella.)



Lähde: Yhteishyvä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti