Tämä kakku tuli tehtyä jo pikkujouluaikaan Pekonin työpaikalle. Tein kakkuja kaksi ja molemmat katosivat saman päivän aikana. Kiitosta tuli kakun hyvin jouluisesta mausta.
14 annosta
POHJA:
250 g piparkakkutaikinaa
TÄYTE:
400 g turkkilaista jogurttia
2 munaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
400 g luumu-kanelirahkaa (Valio)
½ tl kardemummaa
200 g karpaloita (pakaste)
1 ½ rkl perunajauhoja
KORISTELUUN:
piparkakkuja
POHJA: Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 22 cm) reunaosan ja pohjan väliin. Kauli palloksi muotoiltu taikina levyksi. Painele se vuoan pohjalle ja reunoille, n. 3 cm:n korkeuteen. TÄYTE: Sekoita jogurtti, munat, sokeri ja vaniljasokeri tasaiseksi seokseksi. Ota 2 ½ dl seosta sivuun. Yhdistä loppuun jogurttiseokseen rahka ja kardemumma. Sekoita jäiset karpalot ja 1 rkl perunajauhoja kulhossa. Ripottele loppu (½ rkl) perunajauho piparitaikinapohjan päälle. Kaada rahkaseos kakkuvuokaan. Ripottele päälle karpalot. Valuta päälle jogurttiseos. Paista uunin alimmalla tasolla 175 asteessa 1 h 5 min tai kunnes kypsä. Anna jäähtyä. Irrota kakun reunat ohuella lastalla tai veitsellä ennen irtoreunan avaamista. Anna kakun vetäytyä jääkaapissa pari tuntia ennen tarjoilua. Koristele piparkakuilla.
Lähde: Valio
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti