Sivut

sunnuntai 30. heinäkuuta 2017

Mustikka-valkosuklaakakku


Tässä kakussa maistuu hyvin hennosti lime sekä valkosuklaa. 

200 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
3 munaa
2 dl vehnäjauhoja
50 g mantelijauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
100 g valkosuklaata sulatettuna
200 g pakastemustikoita tai tuoreita mustikoita
200 g maitorahkaa
½ - 1 tl limen kuoriraastetta

Vaahdota rasva ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa munat yksitellen, hyvin vatkaten joukkoon. Paloittele valkosuklaa lautaselle ja sulata mikrossa ½ min erissä välillä sekoittaen. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, sekä sulatettu valkosuklaa. Vatkaa varovasti joukkoon myös kohmeiset mustikat ja rahka sekä limen kuoriraaste. Levitä taikina voideltuun ja jauhotettuun n. 1 l vetoiseen kahvikakkuvuokaan. Paista 150 - 175 -asteisen uunin alimmalla ritilätasolla n. tunti. Anna kakun jäähtyä 5 - 10 min ja kumoa varovasti tarjoiluvadille. Jäähdytä. Siivilöi jäähtyneen kakun pinnalle tomusokeria. 

Lähde: Hellapoliisi: Herkkuleivonnaiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti