Sivut

torstai 5. heinäkuuta 2018

Palapaisti

Perinteinen palapaisti vaatii hieman vaivaa ja odottelua, mutta on se vaan niin hyvää, että se on kaiken vaivan arvoista. Kermaa ei ole välttämätön käyttää, mutta kyllähän se tekee tästä vielä hitusen parempaa.
 
5 annosta
 
700 - 800 g naudanpaistia
1 iso sipuli
2 rkl öljyä
3 rkl vehnäjauhoja
5 dl vettä
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
1 laakerinlehti
2 rkl tomaattipyreetä
1 tl timjamia
(½ dl kuohukermaa)
 
Ota liha huoneenlämpöön n. tunti ennen ruoanvalmistusta. Leikkaa paisti kuutioiksi ja kuorittu sipuli karkeiksi lohkoiksi. Ruskista lihat öljyssä paistinpannulla muutamassa erässä ja kumoa ne pataan. Huuhdo pannua paistokertojen välillä vedellä ja kaada liemi talteen. Kuullota lopuksi sipulit ja lisää pataan. Ripottele lihojen päälle vehnäjauhot ja sekoita. Lisää pannun huuhdeliemi ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta miedolla lämmöllä n. tunti, kunnes lihat ovat mureita. Tarkista maku ja pyöristä halutessasi kermalla. 
 
+
Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa. 
 

Lähde: Maku-lehti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti