Tätä
tuli tehtyä jo äitienpäiväksi juhlistamaan omaa äitiäni (sekä hieman jo
itseäni :D), mutta en ole kerennyt tulla aiemmin päivittelemään. Maha
on niin iso, että joudun äitipolille painoarvioon ja voin kertoa ettei
näillä +20 keleillä paljoa muuta tehdä kuin maata sohvalla ja vedetä
kylmää mehua. Tätä ohjetta tahdoin kuitenkin äitienpäiväksi kokeilla. Olen maailman surkein
käärimään kääretorttua (en saa siitä koskaan pyöreää torttua vaan
läryskän patalapun), mutta maku kompensoi ulkonäköä :) Kannattaa
kokeilla.
Ja myöhästyneet äitienpäivätoivotukset kaikille äideille, sellaisiksi tuleville tai vaikka vain halajaville :)
Ja myöhästyneet äitienpäivätoivotukset kaikille äideille, sellaisiksi tuleville tai vaikka vain halajaville :)
n. 15 viipaletta
4 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
TÄYTE:
2 dl vispikermaa
250 g maitorahkaa
150 g Marianne crush-karamellirouhetta
½ dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
250 g mansikoita
Vatkaa
munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään
ja lisää seos siivilän läpi varovasti sekoittaen muna-sokerivaahtoon.
Levitä taikinan leivinpaperin päälle uunipannulle ja paista 225 asteessa
uunin keskitasolla n. 6 min. Kumoa kypsä pohja sokeroidun leivinpaperin
päälle. Poista paistopaperi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon
rahka, karamellirouhe, sokeri ja vanilliinisokeri. Levitä seos
jäähtyneen kääretorttulevyn päälle. Puolita mansikat ja lisää ne
rahkatäytteen päälle. Kääri levy rullalle ja anna kääretortun mehevöityä
jääkaapissa ennen tarjoilua.
Lähde: Pirkka
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti