Sivut

maanantai 2. toukokuuta 2011

Tuliset jauhelihamuffinssit

Tähän reseptiin törmäsin joskus Yhteishyvän Ruokamaailma-liitteessä ja riipaisin sen talteen. Näiden tekeminen on suhteellisen nopeaa ja helppoa, joten vereltä, hieltä ja kyyneliltä vältytään :) Itse pidän kovasti tulisista mauista, joita olisin tähänkin toivonut lisää, sillä nimi "tulinen" on hieman harhaanjohtava. Se viimeinen terä tuntui puuttuvan. Joten seuraavalla kerralla vaan lisää chiliä (käytin chilijauhetta, kenties olisi pitänyt murskata kokonaisesta chilistä rouhetta) mutta laitan nyt ohjeen kuitenkin alkuperäisessä muodossaan tänne.


16 kpl muffinsseja

400 g jauhelihaa
1 rkl öljyä
1 tl suolaa
4 ½ dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
1 tl suolaa
2 tl punaista chilirouhetta
150 g juustoraastetta
3 rkl persiljaa
2 kananmunaa
3 dl maitoa
3/4 dl oliiviöljyä

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Ruskista jauheliha öljyssä paistinpannulla. Mausta suolalla ja anna jäähtyä. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe, suola ja chilirouhe. Lisää juustoraaste. Hienonna joukkoon persilja. Sekoita toisessa kulhossa munat, maito ja öljy. Lisää kuiviin aineisiin ja sekoita kevyesti. Kääntele joukkoon jauheliha. Voitele muffinivuoat ja täytä ne taikinalla. Paista uunin keskitasolla n. 25 min, kunnes ovat saaneet vähän väriä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti