Tänä vuonna pääsin pääsiäistarjoiluissa vähällä. Lauantaina kävimme syömässä herkkuruokia paikallisessa Kissanviiksissä
ja sunnuntaina äitini laittoi pääsiäisruoan. Minä tarjoiduin
valmistamaan jälkiruoan, joiden tekeminen jostain syystä tällä hetkellä
innostaa minua enemmän kuin pääruokien, vaikken itse jälkkäreistä
pidäkään. Sitten vain armoton miettiminen, että mitä ihmettä minä laitan
ja kun tiesin kaikkien (äitini, mieheni, veljeni) pitävän
kermahötöistä, niin tämä resepti osui silmääni Pirkan uusimmassa
ruokalehdessä. Jälkkäristä tykättiin, mutta makeutta olisi toivottu
lisää (itse en maistanut) ja persikkaa oli kuulemma kermahöttöön
verrattuna liikaa :) Joten seuraavan kerran laitan persikan sekaan
hieman enemmän sokeria ja teen rahkahyytelö-osuutta enemmän. Mutta eipä
tuotakaan jäänyt taaskaan nurkkiin pyörimään ;) Kirjoitan reseptin
kuitenkin nyt niin kuin se lehdessä luki.
6 annosta
PERSIKKAHYYTELÖ:
PERSIKKAHYYTELÖ:
1 iso tlk persikanpuolikkaita
2 rkl sokeria
2 rkl sitruunamehua
3 liivatelehteä
RAHKAHYYTELÖ:
2 dl vispikermaa
250 g maitorahkaa
3 rkl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
1 rkl sitruunamehua
1 liivatelehti
Pane persikka- ja rahkahyytelöiden liivatteet likoamaan kylmään veteen omiin kulhoihinsa. Valmista
persikkahyytelö. Valuta persikat ja soseuta ne monitoimikoneella tai
sauvasekoittimella. Mausta sose sokerilla. Kuumenna sitruunamehu ja
liuota joukkoon kolme liivatetta hyvin puristettuina. Kaada liivateseos
persikkasoseen joukkoon ohuena nauhana. Valmista rahkahyytelö. Vatkaa
kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon rahka, sokeri ja vanilliinisokeri.
Kuumenna sitruunamehu ja liuota siihen hyvin puristettu liivate. Kaada
hieman jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana kerma-rahkaseokseen. Lusikoi
rahkahyytelöä n. sentin kerrokseksi esim. tyhjien viilipurkkien tai
kahvikuppien pohjalle. Lusikoi päälle persikkahyytelöä. Jatka kerroksien
valmistamista samalla tavalla. Anna hyytyä jääkaapissa n. 4 tuntia tai
yön yli. Kumoa hyytelöt veistä apuna käyttäen jälkiruokalautasille. Itse
valmistin jälkiruoan suoraan laseihin, jolloin niitä ei tarvitse
kumota.
Pekonin suunnittelema jälkiruoankuljetuslaatikko ;D |
Eli vielä hyvää pääsiäistä kaikille!!!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti