Sivut

maanantai 25. huhtikuuta 2011

Keltainen persikkaviettelys

Tänä vuonna pääsin pääsiäistarjoiluissa vähällä. Lauantaina kävimme syömässä herkkuruokia paikallisessa Kissanviiksissä ja sunnuntaina äitini laittoi pääsiäisruoan. Minä tarjoiduin valmistamaan jälkiruoan, joiden tekeminen jostain syystä tällä hetkellä innostaa minua enemmän kuin pääruokien, vaikken itse jälkkäreistä pidäkään. Sitten vain armoton miettiminen, että mitä ihmettä minä laitan ja kun tiesin kaikkien (äitini, mieheni, veljeni) pitävän kermahötöistä, niin tämä resepti osui silmääni Pirkan uusimmassa ruokalehdessä. Jälkkäristä tykättiin, mutta makeutta olisi toivottu lisää (itse en maistanut) ja persikkaa oli kuulemma kermahöttöön verrattuna liikaa :) Joten seuraavan kerran laitan persikan sekaan hieman enemmän sokeria ja teen rahkahyytelö-osuutta enemmän. Mutta eipä tuotakaan jäänyt taaskaan nurkkiin pyörimään ;) Kirjoitan reseptin kuitenkin nyt niin kuin se lehdessä luki.  


6 annosta

PERSIKKAHYYTELÖ:
1 iso tlk persikanpuolikkaita
2 rkl sokeria
2 rkl sitruunamehua
3 liivatelehteä

RAHKAHYYTELÖ:
2 dl vispikermaa
250 g maitorahkaa
3 rkl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
1 rkl sitruunamehua
1 liivatelehti

Pane persikka- ja rahkahyytelöiden liivatteet likoamaan kylmään veteen omiin kulhoihinsa. Valmista persikkahyytelö. Valuta persikat ja soseuta ne monitoimikoneella tai sauvasekoittimella. Mausta sose sokerilla. Kuumenna sitruunamehu ja liuota joukkoon kolme liivatetta hyvin puristettuina. Kaada liivateseos persikkasoseen joukkoon ohuena nauhana. Valmista rahkahyytelö. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon rahka, sokeri ja vanilliinisokeri. Kuumenna sitruunamehu ja liuota siihen hyvin puristettu liivate. Kaada hieman jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana kerma-rahkaseokseen. Lusikoi rahkahyytelöä n. sentin kerrokseksi esim. tyhjien viilipurkkien tai kahvikuppien pohjalle. Lusikoi päälle persikkahyytelöä. Jatka kerroksien valmistamista samalla tavalla. Anna hyytyä jääkaapissa n. 4 tuntia tai yön yli. Kumoa hyytelöt veistä apuna käyttäen jälkiruokalautasille. Itse valmistin jälkiruoan suoraan laseihin, jolloin niitä ei tarvitse kumota. 

Pekonin suunnittelema jälkiruoankuljetuslaatikko ;D

Eli vielä hyvää pääsiäistä kaikille!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti