Sivut

lauantai 2. huhtikuuta 2011

Valkosuklaapikkuleivät

Tämäkin resepti on napattu Kirsin keittiöstä. Olen aina ollut suuri valkosuklaan ystävä, ja koska en liiemmälti pidä erityisen makeista jälkiruoista, pikkuleivät sopivat minun makunystyröilleni erinomaisesta. Ja pakko myöntää, etteivät nämäkään tuottaneet pettymystä, suosittelen kokeiltavaksi. 

Tässä toisen satsin pienemmät pikkuleivät!

125 g voita
125 g sokeria
1 pieni kananmuna
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
175 g vehnäjauhoja
130 g valkosuklaata (jota tungin kyllä taas hiukan enemmän :D)

Vaahdota pehmeä voi sokerin kanssa. Lisää kananmuna voi-sokerivaahdon joukkoon. Sekoita vehnäjauhot, vaniljasokeri ja sooda keskenään sekaisin ja lisää kuivat aineet taikinaan. Rouhi suklaa ja lisää se taikinaan viimeiseksi. Itse jätin valkosuklaapalat suhteellisen isoiksi, mikä osoittautui olevan vähemmän hyvä ratkaisu ;) Ota taikinasta PIENIÄ kasoja, pyöritä ne palloiksi ja litistä hiukan leivinpaperin päällä. Pikkuleivät leviävät paistaessa, joten jätä niiden väliin kunnolla tilaa. Paista pikkuleivät 180 asteessa.



Pienet kasat tarkoittavat todellakin 
minimalistisia, ensimmäisen satsin 
"omasta mielestäni pienet" keot 
turposivat jättiläisiksi ja tarrautuivat 
toisiinsa kiinni :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti