Sivut

maanantai 6. kesäkuuta 2011

Daimjäädyke

On taas vierähtänyt tovi edellisestä postauksesta. Pyörimme tällä hetkellä muuttolaatikoiden, jätesäkkien ja jo kerääntyneiden pölypallojen keskellä. Voin kertoa, että viimeisillään muuttaminen ei ole mitään hauskaa lystiä, vaikka Pekoni suvun ja ystäväpiirin miesten kanssa kantamisen suorittikin ja minä sain toimia vain työnjohtajana :D Onneksi kaikki tavarat on kuitenkin nyt uudessa kodissa ja kenties joku päivä joku hyvä haltiatar ilmestyy ja laittaa ne vielä paikoilleen ;) Itselleni on tällä hetkellä tarpeeksi raskasta koittaa sietää nämä helteet tämän mammuttimahan kanssa ja hokea mantraa "tule ulos, tule ulos"... Laskettu aika on 14.6, mutta olisin kyllä jo ihan valmista kauraa. No, katsellaan milloin kaverille sopii maailmaan tulla. 

Muuton vuoksi on postailut siis jääneet vähemmälle, joten testattuja murkinoita on hieman kasaantunut. Nyt kun minun kone on viimein kytketty paikoilleen, koitan lähteä tätä vyyhtiä purkamaan ;)

Tähän herkkuun törmäsin jo kevättalvella Kirsin keittiössä, mutta sain aikaiseksi vääntää sitä vasta n. kuukausi sitten (ja saan aikaiseksi vääntää postauksen siitä vasta nyt :D). Itse kun en jälkkäreistä niin välitä niin ei tullut maistettua, mutta koeraati mies-äiti-veli-akseli oli hyvin tyytyväinen. Suosittelen kokeilemaan, sillä tekeminen on älyttömän helppoa. 

2 ½ dl kermaa
2 kananmunaa
0,3 dl sokeria
100 g daimrakeita (itsellä hulahti kyllä vähän enemmän ;D)

Vatkaa kerma vaahdoksi. Vaahdota munat ja sokeri keskenään ja yhdistä kermavaahdon kanssa. Hienonna daimrakeet esim. yleiskoneella. Itse murskasin rakeet muovipussissa ja jätin hieman kookkaammiksi. Sekoita muiden aineiden joukkoon. Kaada kelmutettuun vuokaan ja laita pakastimeen n. 6 tunniksi. Itse pidin pakkasessa yön yli. 



Kelmun kanssa kannattaa olla tarkkana, itsellä jäi vähän ryppyyn, joka verotti sitten ulkonäköä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti